twee beladers helpen bij het legen van de plasticbakken

Afvalinzameling rond feestdagen

Rond de feestdagen gaan veel zaken anders, ook de afvalinzameling van HVC. Check vroegtijdig de afvalkalender in de HVC-app of op onze website om te kijken wanneer we langskomen.

Woensdag 21 december 2022

Let op

Het is mogelijk dat we je bak rond de feestdagen op een andere dag legen, ook als de oorspronkelijke ophaaldag niet op een feestdag valt. Kijk vroegtijdig in de afvalkalender in de HVC-app of op de website wanneer jouw bak wordt geleegd of de zakken worden opgehaald. 

Afvalbrengstations

Ook onze (onbemande) afvalbrengstations zijn op feestdagen gesloten. Op zaterdag 24 en 31 december gaan een aantal afvalbrengstations iets eerder dicht, namelijk om 17.00 uur. 

Ondergrondse containers

Gebruik je een ondergrondse container? Hou er dan rekening mee dat deze door de feestdagen eerder vol kan zitten. Je kunt dan een andere container proberen of de zak nog even thuis bewaren. Zet het er alstublieft niet naast. Er komt ongedierte op af en bij het legen kan de chauffeur de container niet goed optillen. 

Wij wensen je fijne feestdagen en een duurzaam 2023!

 

Gerelateerd nieuws

Dienstverlening HVC gaat door

Op dit moment vinden er stakingen plaats van gemeenteambtenaren van reinigingsdiensten die hun werk neerleggen voor een betere CAO.

03 feb
Elektrische inzamelwagen rijdt door de straten van Alkmaar