chauffeur inzameling lachend in beeld

Afvalinzameling rond feestdagen

Rond de feestdagen gaan veel zaken anders, ook onze afvalinzameling. Check vroegtijdig de afvalkalender in de HVC-app of op onze website om te kijken wanneer we langskomen.

Dinsdag 19 december 2023

Check de afvalkalender

Het is mogelijk dat we je bak rond de feestdagen op een andere dag legen, ook als de oorspronkelijke ophaaldag niet op een feestdag valt. Wil je weten wanneer we langskomen? Kijk vroegtijdig in de afvalkalender in de HVC-app of op de website wanneer jouw bak wordt geleegd of de zakken worden opgehaald. 

Handig de HVC-app

Wil je nooit meer te laat je bak buten zetten? Download de HVC-app en vul je postcode en huisnummer in. Je ziet direct wanneer we langskomen om de bak te legen. Tip: zet de melding 'afval herinnering' in de HVC-app aan. Zo weet je altijd wanneer welke bak geleegd wordt. 

Afvalbrengstations

Onze (onbemande) afvalbrengstations zijn op feestdagen gesloten. Ook zijn onze onbemande afvalbrengstations op zondag 24 en 31 december gesloten. De dagen voor en na feestdagen zijn vaak drukker. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd dan rekening met langere wachttijden. 

Ondergrondse containers

Gebruik je een ondergrondse container? Hou er dan rekening mee dat deze door de feestdagen eerder vol kan zitten. Je kunt dan een andere container proberen of de zak nog even thuis bewaren. Zet het er alstublieft niet naast. Er komt ongedierte op af en bij het legen kan de chauffeur de container niet goed optillen. 

Wij wensen je fijne feestdagen en een duurzaam 2024!

 

Gerelateerd nieuws

Kerstbomen en vuurwerk

Kerst voorbij, het nieuwe jaar weer begonnen, maar wat doen we nu met de kerstboom? Een kunstboom kan naar zolder.

22 dec
jongen sleept kerstboom achter zich aan. Links achter twee getekende kerstbomen. Daarboven vliegt een eend met in de bek een kersttakje