twee beladers helpen bij het legen van de plasticbakken

Afvalinzameling rond Pinksteren

Rond feestdagen wijzigt onze afvalinzameling. Let op: mogelijk worden de bakken rond feestdagen op een eerder of later moment geleegd. Check vroegtijdig de afvalkalender in de HVC-app of op onze website om te kijken wanneer we langskomen.

Dinsdag 14 mei 2024

Hoe zit het met feestdagen?

In het voorjaar staan er meerdere feestdagen voor de deur. Met feestdagen komen we mogelijk op een andere dag langs dan je gewend bent. Wil je weten op welke dag we bij jou langskomen? Bekijk de afvalkalender in de HVC-app of op onze website en vul je postcode en huisnummer in. 

Hieronder de komende feestdagen op een rij:

  • eerste pinksterdag, zondag 19 mei
  • tweede pinksterdag, maandag 20 mei

Afvalinzameling tijdens Pinksteren

Op tweede pinksterdag (maandag 20 mei) halen wij geen afval op en komen we op een ander moment langs dan je gewend bent. Check vroegtijdig de afvalkalender.

Afvalbrengstations gesloten op feestdagen

Tijdens Pinksteren, 19 en 20 mei, zijn onze (onbemande) afvalbrengstations ook gesloten. De dagen voor en na feestdagen zijn vaak drukker. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd dan rekening met langere wachttijden. Of kom op een andere dag langs. Bekijk het adres en de openingstijden van het dichtstbijzijnde afvalbrengstation.


 

Handig de HVC-app

Wil je nooit meer te laat je bak buiten zetten? Download de HVC-app en vul je postcode en huisnummer in. Je ziet direct wanneer we langskomen om het afval op te halen. Tip: zet de melding 'afval herinnering' in de HVC-app aan. Zo weet je altijd wanneer welke bak geleegd wordt.

Gerelateerd nieuws

Kerstbomen en vuurwerk

Kerst voorbij, het nieuwe jaar weer begonnen, maar wat doen we nu met de kerstboom? Een kunstboom kan naar zolder.

22 dec
jongen sleept kerstboom achter zich aan. Links achter twee getekende kerstbomen. Daarboven vliegt een eend met in de bek een kersttakje