Tekenen startmotor warmtenet Velsen

Appartementen Woningbedrijf Velsen voorbereid op aansluiting warmtenet

Woensdag 3 juni tekende Arjan ten Elshof (directeur Duurzame Energie) samen met wethouder Bal (Wonen, gemeente Velsen) en de heer Van der Laan (directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen) de “Startmotor warmtenet Velsen”. Aanleiding was het slaan van de eerste paal voor de bouw van 3 appartementencomplexen van Woningbedrijf Velsen aan de Orionweg.

Vrijdag 5 juni 2020

appartementen worden volledig voorbereid op het warmtenet

Woningbedrijf Velsen heeft met de Orionweg een primeur op het gebied van duurzaamheid; de nieuwe appartementen worden volledig voorbereid op het warmtenet. Daardoor kunnen ze in de toekomst eenvoudig worden voorzien van onze duurzame energie. Het gaat om totaal 73 sociale huurwoningen en 21 koopwoningen.

Concrete stap naar duurzaam warmtenet in IJmuiden

De gemeente Velsen is de drijvende kracht achter de komst van een warmtenet ter vervanging van aardgas. De gemeente heeft HVC betrokken als specialist op het gebied van warmtenetten. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC: “Met de ondertekening van het Orionweg project zet HVC in samenwerking met Woningbedrijf Velsen en de gemeente Velsen een eerste concrete stap in de ontwikkeling van een duurzaam warmtenet in IJmuiden”.

Omgevingsdienst IJmond begeleidt het project namens de gemeente Velsen, HVC en 4 woningbouwcorporaties in de IJmond, waaronder Woningbedrijf Velsen. Woningbedrijf Velsen slaat nu als eerste partij de handen ineen met HVC. En draagt hiermee actief bij aan de realisatie van het Warmtenet in Velsen. 

Gerelateerd nieuws