""

Fontein eerste afvalvrije school in Alkmaar met HVC

Basisschool De Fontein is de eerste school in Alkmaar die samen met HVC is gestart met het scheiden van afval op school.

Dinsdag 27 september 2022

Duurzaamheid en afval scheiden

Bij De Fontein staan nu bakken voor papier, plastic, blik en drinkpakken, gft en etensresten en restafval. Het scheiden van afval op school sluit aan bij het beleid van de gemeente. Door afval zoveel mogelijk apart in te zamelen, kan er zoveel mogelijk worden hergebruikt. De school draagt eraan bij dat scheiden van afval een gewoonte wordt.

Basisschool de Fontein is een school die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. “We zijn heel blij dat we als eerste school in Alkmaar afval scheiden. Wij vinden het erg belangrijk dat we zo als school ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Voor de kinderen wordt afval scheiden nu vanzelfsprekend”, zegt directeur Ronald de Groot.

feestelijke aftrap

Vorige week vond op school de feestelijke aftrap plaats. Nathalie Beentjes is afvalcoach bij HVC. Tijdens de kick-off bij de start van het afval scheiden heeft zij aan verschillende groepen uitleg gegeven over het belang van afval scheiden en wat er met het afval gebeurt nadat het ingezameld is. “Het is mooi om te zien om hoe enthousiast kinderen aan de slag gaan met afval scheiden. Doordat er nu verschillende bakken zijn is het dus eigenlijk heel eenvoudig om afval te scheiden op school én gelijk ook thuis.” zegt Nathalie Beentjes. Ook zijn er in alle klassen inzamelbakjes verspreid en was er bij de introductie een wagen van HVC aanwezig. Kinderen konden bij de wagen kijken en zien hoe deze werkt. Daarbij was ook aandacht voor de dodehoekspiegel en veiligheid.

de groene bende

Speciaal voor groep 7 en 8 heeft HVC het lesmateriaal 'De groene bende' ontwikkeld wat in de klas behandeld kan worden. Scholen die ook geïnteresseerd zijn in afval scheiden kunnen zich via de gemeente aanmelden.

inzameling Alkmaar door HVC

Sinds 1 juni zamelt HVC het huishoudelijk afval in bij de gemeente Alkmaar. Ook het afvalbrengstation gaat over naar HVC. De afvalinzameling in Alkmaar is nu dus onder een nieuwe vlag, maar samen met de collega’s van Stadswerk072.

""

Gerelateerd nieuws