Vertegenwoordigers van de woningcorporaties en HVC zitten aan tafel en ondertekenen een intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst tussen woningcorporaties Drechtsteden en HVC getekend

De woningcorporaties Woonkracht10, Rhiant, Trivire, Woonbron Dordrecht, Tablis Wonen, Fien Wonen, Woningbouwvereniging Heerjansdam en HVC ondertekenden afgelopen vrijdag 29 maart een intentieovereenkomst om te komen tot een realisatieovereenkomst eind 2019 die er uiteindelijk toe moeten leiden dat minimaal 70% van de woningen met benutting van een regionaal warmtenet gasloos worden.

Realisatieovereenkomst

Met het ondertekenen, start het onderzoek naar de haalbaarheid van het aansluiten van een zo groot mogelijk aantal corporatiewoningen op ons warmtenet in de Drechtsteden tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten. De partijen willen uiterlijk eind 2019 komen tot een set van afspraken. Deze afspraken staan in een realisatieovereenkomst. Hierin staan onder andere uit financiële uitgangspunten technisch/inhoudelijke kaders en procesafspraken. Het besluit tot het aangaan van de realisatieovereenkomst is voor iedere partij een doorslaggevend moment waarvoor ieder een eigen besluitvormingstraject doorloopt. De woningcorporaties betrekken hierbij ook hun huurdersorganisaties.

Startmotor

De afgelopen jaren is gewerkt aan een verduurzamingsstrategie voor woningcorporaties in de Drechtsteden. De realisatie van deze strategie, waar warmte onderdeel van uitmaakt, vergt samenwerking tussen woningcorporaties, huurdersorganisaties, HVC en overheden. Om de realisatie van de warmtetransitie te borgen in de Drechtsteden en de rol van de woningcorporaties als startmotor te concretiseren, is deze intentieverklaring van groot belang.

De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie

In de regio Drechtsteden hebben bijna 30 organisaties begin vorig jaar het Energieakkoord Drechtsteden afgesloten. Samen zetten zij de schouders onder de energietransitie en missie: de Drechtsteden gaan voor nieuwe energie. De deelnemende organisaties zien de energietransitie als een grote operatie, maar ook als een kans om de aantrekkingskracht van de regio te verbeteren. Het zorgt bijvoorbeeld voor werkgelegenheid, duurzame woningen en schonere lucht.

Deel dit op ...

Groen, groener, groenst

Met een 9,8 staan we op een mooie derde plaats van groene energieleveranciers. Zo blijkt uit de duurzaamheidranking van 2019.

21 nov
Rij van zonnepanelen tegen een helling.