Jongen gooit composteerbaar biozakje in groene container aan huis

Juni, juli, augustus: gft-bak iedere week geleegd in Dordrecht

Heb je een bak aan huis voor gft en etensresten? In de zomermaanden juni, juli en augustus wordt deze bak iedere week geleegd. Zo maken we het scheiden van afval in de warme maanden nog makkelijker. Vanaf september komen we de bak weer 1 keer per twee weken legen. 

Maandag 30 mei 2022

Check de afvalkalender

Mogelijk wordt jouw gft-bak tijdens deze maanden op een andere dag geleegd dan je gewend bent. Kijk daarom op tijd in de afvalkalender, deze geeft altijd het juiste overzicht. De afvalkalender kun je bekijken via onze website hvcgroep.nl/afvalkalender of in de HVC-app. Door het intypen van jouw postcode en huisnummer zie je wanneer welke bak geleegd wordt. In de HVC-app kun je ook instellen om meldingen hierover te ontvangen, zo weet je altijd wanneer welke bak geleegd wordt.

De app is beschikbaar voor iOS en Android. Je kunt de app downloaden in de Apple Store en Google Play Store door te zoeken op HVC. 
 

Wat hoort waar?

Twijfel je weleens in welke afvalbak het hoort? In onze app vind je ook de afvalwijzer. Gebruik het invulveld of maak een foto van het afval of scan de barcode. De functie foto maken of barcode scannen werkt vooral voor de dagelijkse boodschappen. De app geeft dan aan in welke bak het afval hoort. Door goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen bewaard en kunnen ze worden gerecycled.   

Gerelateerd nieuws