Overzicht van het werkterrein in de Constantijn Huygenslaan vanaf de 6e verdieping van de flat

Kijkje in de keuken bij HVC

Afgelopen vrijdag 27 oktober konden de bewoners van de flats aan de Constantijn Huygenslaan een ‘kijkje in de keuken’ nemen bij HVC en aannemer Nijkamp die samen het warmtenet Papendrecht aanleggen.

Vrijdag 27 oktober 2023

Koffie en koeken

Tussen 10.30 en 14.00 uur waren de bewoners meer dan welkom op het werkterrein, dat voor deze gelegenheid speciaal werd opengesteld. Met een verse bak koffie of thee in de ene hand en in de andere een heerlijke koek konden de bewoners vragen stellen over het warmtenet en de werkzaamheden. Ook konden de bezoekers een blik werpen in de tijdelijke warmtecentrale die voor de gelegenheid was open gezet. Zo'n 45 bewoners trotseerden het frisse en natte herfstweer voor een bezoek aan de werklocatie.

Eén van de bewoners: "Wat ontzettend leuk om zo met jullie in gesprek te gaan. Ik kan de werkzaamheden vanuit mijn huis natuurlijk al heel goed volgen, maar het is nu extra leuk om alles zo van dichtbij te kunnen zien. Ook de uitleg over de werking van het warmtenet en de tijdelijke warmtecentrale vind ik heel leerzaam. Ik ben blij dat ik ondanks het rotweer toch even langsgekomen ben."

Bewoners Constantijn Huygenslaan krijgen uitleg over de werking van het tijdelijke warmtestation

Bewoners Constantijn Huygenslaan op bezoek bij HVC
Close
Bewoners Constantijn Huygenslaan op bezoek bij HVC

Betrokkenheid

Koert van Oosten, omgevingsmanager bij HVC: “Daar waar het kan qua veiligheid en de werkzaamheden het ook toe laten, proberen we dit soort koffiemomenten in te plannen. Het is dan altijd leuk om de betrokkenheid van omwonenden te ervaren en ze meer te vertellen over ons werk. En daarnaast vinden wij het vanuit HVC ook belangrijk om lokaal een band op te bouwen. Want uiteindelijk zijn we hier ook maar voor een bepaalde periode te gast in de buurt."

Onder het genot van een kop koffie of thee en een lekkere koek worden de bewoners van de Constantijn Huygenslaan bijgepraat over de aanleg van het warmtenet Papendrecht.

Bewoners Constantijn Huygenslaan op bezoek bij HVC
Close
Bewoners Constantijn Huygenslaan op bezoek bij HVC

Redelijk op schema

Het warmteproject aan de Constantijn Huygenslaan kende helaas een wat stroeve start. Michel Zeelenberg, projectleider HVC: "Ondergronds troffen we allerlei leidingen aan die niet op de beschikbare tekeningen stonden. Daardoor moest een deel van het leidingtracé opnieuw worden ontworpen en zijn we uitgelopen op onze planning. Maar door met opdrachtgever Woonkracht10, gemeente Papendrecht en onze aannemers in gesprek te blijven en voorzieningen te treffen, is het toch gelukt om de eerste woningen volgens planning te voorzien van warmte." Volgens de huidige planning zijn alle 204 appartementen straks in april 2024 aangesloten op het warmtenet Papendrecht."

Volgende fase

In januari 2024 start HVC met de volgende fase. Dan legt aannemer Nijkamp de leidingen aan door de Constantijn Huygenslaan richting de kruising met de P.C. Hooftlaan. In december ontvangen de direct omwonenden nog een brief van HVC met meer informatie en planning over de uitvoering van deze werkzaamheden.

Gerelateerd nieuws