man bestickert textielcontainer

Kledingkast opgeruimd. Izabela sorteert jouw textiel

De afgelopen weken is er massaal opgeruimd. Ook de kledingkast moest eraan geloven. Oude broeken, jassen en jurken; ze zijn allemaal in de textielbak gegooid. Dat betekent ook top drukte voor Izabela en haar collega’s. Want zij sorteren al dat textiel met de hand. Om je eraan te herinneren dat er alleen schoon textiel in de container mag, komen er stickers van Izabela en haar collega’s op de ondergrondse textielcontainers.


 

Maandag 15 juni 2020

textiel krijgt een nieuw leven

Alles netjes soort bij soort, kleur bij kleur. Dat is de eerste stap om textiel opnieuw te kunnen gebruiken. Het textiel gaat naar kringloopwinkels of naar het buitenland, om opnieuw te dragen. Is het kapot of versleten? Dan krijgt het textiel een nieuw leven als isolatiemateriaal of nieuwe garens .  

Ook kapot textiel mag in de bak

Al het textiel dat schoon is, mag in de bak. Ook als het kapot of versleten is. En zelfs riemen, petten en schoenen, graag gebundeld met de veters aan elkaar geknoopt, mogen in de bak voor textiel. Het sorteren van al deze materialen is handwerk. Niet iedereen weet dat. Helaas komt het regelmatig voor dat Izabela en haar collega’s met hun handen in viezigheid grijpen. Een zak restafval, luiers of ander vuil. Smerig toch? 

Stickers op containers

Om bewoners er bewust van te maken dat er alleen schoon textiel in de container mag, komen er stickers van Izabela en haar collega’s op de ondergrondse textielcontainers. Want zeg nou zelf, je kunt het toch niet maken om er andere rommel in te gooien?

Meer weten? Check www.hvcgroep.nl/textiel

Gerelateerd nieuws