Lachgascilinder

Lege lachgascilinders inleveren bij afvalbrengstations

Lachgascilinders die tussen het restfafval terecht komen, zijn extreem gevaarlijk doordat ze ontploffingen veroorzaken in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens. Ook bij ons is dit een groeiend probleem. Daarom roepen we op tot het inleveren van deze lege cilinders bij één van onze afvalbrengstations.

Maandag 3 juli 2023

lachgascilinder inleveren

Sinds het verbod op lachgas per 1 januari 2023, belanden steeds meer lachgascilinder in het restafval. Lachgascilinders die in het restafval terecht komen, kunnen ontploffingen veroorzaken in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens. Dit is uiteraard niet wenselijk voor de veiligheid van onze medewerkers. Daarnaast zorgen deze ontploffingen ook voor veel schade. Daarom roepen we op lachgascilinders niet in het restafval te gooien, maar leeg in te leveren bij het afvalbrengstation. Na inname kunnen we deze cilinders zorgvuldig en veilig verwerken.

"Restafval en lachgascilinders, ze gaan niet samen!"

Chris Kuijten, directeur Energie uit afval:

“Dagelijks zien we ontploffingen van cilinders. Restafval en lachgascilinders, ze gaan gewoon niet samen. Hierdoor hebben we extra veiligheidsmaatregelen moeten nemen en maken we veel meer reparatiekosten dan anders. Zonde, want de afvalbeheerkosten worden zo onnodig hoger. Ik hoop dat dit bewustzijn mensen stimuleert de cilinders naar het afvalbrengstation te brengen.”

Gerelateerd nieuws

Kerstbomen en vuurwerk

Kerst voorbij, het nieuwe jaar weer begonnen, maar wat doen we nu met de kerstboom? Een kunstboom kan naar zolder.

22 dec
jongen sleept kerstboom achter zich aan. Links achter twee getekende kerstbomen. Daarboven vliegt een eend met in de bek een kersttakje