minister Van Veldhoven staat rechts op de foto. OP de rug links van haar staat een chauffeur. Tegenover hem staan nog twee chauffeurs. Op de achtergrond zie je een gebouw

Minister van Milieu en Wonen brengt werkbezoek aan HVC in Dordrecht

Minister van Milieu en Wonen, Stientje van Veldhoven, bracht woensdagmiddag 25 maart een werkbezoek aan HVC in Dordrecht. Zij wilde graag weten hoe chauffeurs en medewerkers van het afvalbrengstation hun werk ervaren in deze bijzondere tijd. En alle andere collega’s een hart onder de riem steken. 

Donderdag 26 maart 2020

'Blij dat ik dit werk mag doen'

Directeur Dion van Steensel ontving de minister. Na het aantrekken van de veiligheidshesjes loopt het gezelschap naar het terrein waar de inzamelwagens staan.  Daar vraagt de minister aan de chauffeurs hoe zij het werken ervaren. ‘Toch wel positief’, zegt Marco. ‘We zijn blij dat we dit werk kunnen en mogen doen.’ Op de vraag van de minister of zij zich zorgen maken om besmet te raken, antwoordt Janus. ‘We proberen natuurlijk om goed afstand te houden. Maar soms blijven mensen staan bij de bakken. Als je dan vraagt of ze verder weg willen staan, zegt de een, ‘ja natuurlijk, sorry’. Maar sommige mensen reageren met ‘stel je niet zo aan’. 

Extra risico?

De minister heeft bij het RIVM geïnformeerd of chauffeurs extra risico lopen. ‘Omdat jullie werkhandschoenen dragen, jullie je handen goed wassen en de afstandsregel toepassen, zou je geen extra risico moeten lopen.’ Enkele van de chauffeurs beamen dit. ‘We zijn het inderdaad altijd al gewend om onze handen goed te wassen en dat doen we nu nog vaker.’ Nadat de minister de collega’s bedankte voor hun inzet, verplaatste het gezelschap zich naar het afvalbrengstation.

IMG-20200325-WA0015.jpg

Lange wachttijden op afvalbrengstation

Beheerder John Jongman vertelt de minister dat het extra druk is. ‘Dat komt ook omdat we maar een paar auto’s tegelijk toelaten op het bordes’, licht hij toe. ‘Anders kunnen we niet de afstandsregel goed bewaken. Afgelopen zaterdag was het zo druk dat de bezoekers gemiddeld 2 ½ uur moesten wachten.’ Na weer een dankwoord voor de inzet van de ABS-collega’s en een korte wandeling op het ABS, neemt Dion van Steensel afscheid van de minister. ‘Ik en alle collega’s waarderen het bezoek heel erg. Het is een mooie opsteker voor alle mensen die, ondanks de situatie, er alles aan doen om de inzameling goed te laten verlopen.’

De Vereniging van Afvalbedrijven organiseerde het bezoek.

bezoek minister ABS klein.jpg

Gerelateerd nieuws

Corona en onze dienstverlening

Onze klantenservice is extra druk in verband met vragen over onze dienstverlening door het coronavirus. Al onze dienstverlening blijft doorgaan.

16 mrt
klantenservice_klein.jpg