Animatie van een groen afvalbakje met oogjes en een appelschil uit zijn mond staat op het aanrecht

Nieuw gezinslid: Bakkie

We introduceren een nieuw 'gezinslid': Bakkie. Dit kleine groene bakje zet je op je aanrecht en, heel handig, hij lust alles wat jij ook lust!

Vrijdag 14 juni 2019

32 procent

Sta je in de keuken met een bananenschil en gooi je hem zonder na te denken in de restafvalbak? Je bent niet de enige. Zo'n 32 procent van het restafval bestaat uit gft en etensresten. Tegelijk bevat de gft-bak vaak materialen die er niet in thuishoren. Het gevolg? Compost met plastic erin. Hoog tijd om daar verandering in brengen.

Tips

Maak het jezelf makkelijk en zorg dat je de etensresten en snijrestjes meteen makkelijk kwijt kunt.

  1. Zet een bakje op het aanrecht en verzamel daar gedurende de dag al het gft in. Je ziet dan dat je meer gft in huis hebt dan je denkt.
  2. Maak gebruik van biologisch afbreekbare zakjes om gft en etensresten makkelijker te scheiden. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt, koop die met het Kiemplantlogo

Gratis wijzer met HVC-app

Soms is het lastig te bepalen waar je een bepaald product weggooit. Check dan de gratis afvalwijzer in de HVC-app. In deze afvalwijzer kun je ruim producten opzoeken en nakijken waar ze weggegooid moeten worden. Staat een product er niet bij? Laat het ons weten, dan voegen we het toe. 

De groene bak, die is dus alléén voor gft en etensresten. Ben jij er mooi vanaf en maken wij er groen gas en compost van!

Gerelateerd nieuws