Ondertekening samenwerking warmtenet Monster

Samenwerkingsovereenkomst warmtenet Monster getekend

Op maandag 18 september 2023 hebben gemeente Westland, woningcorporatie Arcade en grondstoffen- en energiebedrijf HVC de samenwerkingsovereenkomst voor het Warmtenet Monster ondertekend. Hiermee zetten de partijen een krachtige stap in de richting van een aardgasvrije toekomst voor de inwoners van Westland.

Maandag 25 september 2023

Warmtenet Monster met aardwarmte als duurzame bron zeer kansrijk

Wethouder Pieter Varekamp: “Het gebruik van duurzame bronnen, zoals geothermie, is een goede zaak. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is realisatie van het warmtenet in Monster een grote stap dichterbij.

Een warmtenet met aardwarmte als bron is de meest kansrijke optie voor Monster. 

Deze samenwerking zorgt dat we de eerste stappen in gemeente Westland kunnen zetten om ook de bestaande gebouwde omgeving te verduurzamen. Dit warmtenet wordt gekoppeld aan Warmtenetwerk Westland wat de duurzame warmtebronnen verbindt met glastuinbouwbedrijven en woonwijken met een warmtenet van HVC.” Aldus Marco van Soerland, directeur HVC. 

Duurzame oplossing voor huurwoningen

De aanleg van het Warmtenet Monster wordt de komende jaren in verschillende fases uitgevoerd. In eerste instantie worden de huurwoningen van Arcade aangesloten. De gemeente heeft de ambitie om haar vastgoed ook op het warmtenet aan te sluiten. Tegelijkertijd wordt onderzocht of particuliere woningeigenaren in een later stadium kunnen aansluiten. 

Wilfried Stribos, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade zegt hier het volgende over: "We zijn verheugd om vandaag een belangrijke stap te zetten in de richting van een groenere en duurzame toekomst. Deze samenwerkingsovereenkomst markeert het begin van een reis om zoveel mogelijk van onze huurwoningen aan te sluiten op het warmtenet. Wij nemen onze verantwoordelijkheid in het verminderen van onze afhankelijkheid van aardgas. Belangrijk is dat we dit gefaseerd doen, met zorgvuldige aandacht voor elke huurder. Wij gaan ervoor zorgen dat alle bewoners volledig geïnformeerd worden over deze overgang. Samen bouwen we aan een groenere toekomst". 

Meer informatie over het warmtenet is te vinden op warmtenetmonster.nl.


Foto: V.l.n.r. Marco Soerland (HVC), Wilfired Stribos (Arcade) en Pieter Varekamp (Gemeente Westland) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor Warmtenet Monster en kijken uit naar een succesvolle samenwerking. – Thierry Schut
 

Gerelateerd nieuws