Zonnepanelen op een oude vuilnisbelt gezien vanuit de lucht met op de achtergrond water, waterzuiveringsbasis en de afvalenergiecentrale van HVC

Start participatie zonnepark Crayestein in Dordrecht

Zonnepark Crayestein in Dordrecht is op woensdag 5 februari officieel geopend door wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid & Energietransitie) en HVC. Ook werd het startsein gegeven voor de financiële participatie voor inwoners.

Donderdag 6 februari 2020

Dordtenaren delen mee

De participatie ging op 5 februari van start. Inwoners van Dordrecht kunnen in het park investeren door het kopen van certificaten van aandelen. Bewoners van de historische binnenstad krijgen hierbij voorrang. Wethouder Rik van der Linden: “We vinden het belangrijk dat Dordtenaren kunnen profiteren van duurzame energieprojecten in de stad. Zeker voor die bewoners die dat op eigen dak niet kunnen. Daarom is het mooi dat binnenstadbewoners op deze manier toch voordeel hebben van zonne-energie. Én daarmee meteen bijdragen aan een schonere omgeving. Zo werken wij met zijn allen aan het steeds duurzamer maken van de stad”.

Meer informatie over de participatie in zonnepark Crayestein is te vinden op www.zoncrayestein.nl.

Duurzaam tweede leven voor stortplaats

Zonnepark Crayestein in Dordrecht is gerealiseerd door Energiecoöperatie Dordrecht (ECD) en Energiezorg. Het park is in 2019 gebouwd op de voormalige stortplaats Crayestein. Precies 11.792  zonnepanelen leveren jaarlijks groene stroom voor ruim 1.100 huishoudens. Of kunnen meer dan 800 elektrische auto’s elk 25.000 km per jaar rijden. Dit zorgt jaarlijks voor een CO2-reductie van ruim 2.200 ton. Zo krijgt deze stortplaats een duurzaam tweede leven. 

Gerelateerd nieuws