Leerlingen van Het Loket krijgen uitleg van de aannemer over de werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet in Zwijndrecht

Techneuten van de toekomst nemen een kijkje bij het warmtenet

Op 31 januari en 5 februari mochten alle tweedejaars leerlingen voor het vak techniek van Loket Zwijndrechtse Waard een kijkje nemen bij de aanleg van het warmtenet in Zwijndrecht. Het warmtenet wordt op dit moment door aannemer Nijkamp in opdracht van HVC aangelegd in de Surinamestraat in Kort Ambacht.

Maandag 5 februari 2024

duurzaam Zwijndrecht

De leerlingen zijn bezig met de opdracht om een duurzaam huis of appartement te ontwerpen. Daarbij hoort natuurlijk ook een duurzame verwarming. Het warmtenet is een mogelijkheid om een huis duurzaam te verwarmen. Aannemer Nijkamp legt op dit moment de leidingen in de grond in de Surinamestraat. Via deze leidingen worden vanaf april dit jaar onder andere de 5 Kapiteinflats van Trivire verwarmd.

Remy van Leeuwen, hoofduitvoerder warmte bij Nijkamp: “Het is ontzettend leuk om deze ‘techneuten van de toekomst’ iets te vertellen over ons mooie vak. En hopelijk dragen dit soort dagen bij aan het enthousiasme en de keuze voor een baan in de techniek. Daar kunnen we, zeker met de energietransitie, nog veel goede mensen bij gebruiken om al het werk gedaan te krijgen.”
 

Leerlingen van Het Loket krijgen uitleg in de klas van aannemer Nijkamp over wat er allemaal nodig is om een warmtenet aan te leggen.
Close
Leerlingen van Het Loket krijgen uitleg in de klas van aannemer Nijkamp over wat er allemaal nodig is om een warmtenet aan te leggen.

met de poten in de klei

Na een presentatie in het leslokaal met uitleg en video’s over de aanleg en de werking van een warmtenet was het tijd voor het echte werk: naar buiten om de aannemer aan het werk te zien. De leerlingen mochten kijken op de plek waar de leidingen in de grond worden aangelegd.

Heidi van de Welle, adviseur duurzaamheidseducatie is vanuit de gemeente Zwijndrecht betrokken bij deze rondleiding: "Jongeren zijn onze toekomst en als gemeente vinden we het belangrijk dat ze zich bewust worden van duurzaamheid en hoe je daarmee aan de slag kunt."

Ze doet meteen een oproep aan andere VO-scholen en leerlingen in Zwijndrecht: wil jij ook weten wat het warmtenet is? Of wil je aan de slag met duurzaamheid? Mail dan met Heidi via: duurzaam@zwijndrecht.nl.
Hopelijk hebben de leerlingen genoeg inspiratie opgedaan om hun duurzame huis te ontwerpen!

Gerelateerd nieuws