Grote kas in het Westland met heel veel planten op een rij

Aardwarmte van Trias Westland

Aardwarmteproject met twee aardwarmtebronnen op 2,3 kilometer diepte voor glastuinbouwondernemers in Naaldwijk (Zuid-Holland). In totaal maakt Trias Westland voor 56 glastuinbouwbedrijven (245 hectare) en 345 woningen in Liermolen duurzame warmte beschikbaar. 

duurzame warmte

Miljoenen tomaten, paprika’s, chrysanten en ficussen in Westland groeien vanaf juli 2019 dankzij duurzame aardwarmte van Trias Westland. Dit levert een forse verduurzaming op. De warmte uit deze twee aardwarmtebronnen is goed voor ongeveer 35 MWth. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse warmteverbruik van 35.000 huishoudens. 

Fotot van een warmte leiding met op de achtrgrond de boortoren van Trias Westland.

Warmtesysteem Westland

Trias Westland is de basis voor de ontwikkeling van een regionaal warmtenet: Warmtesysteem Westland. Warmtesysteem Westland is als icoonproject benoemd in het Klimaatakkoord. Een groot deel van het warmtenet fungeert als hoofdleiding binnen Warmtesysteem Westland (WSW), het regionale warmtenet in de glazen stad. 

start boring Trias Westland 2: werknemer in beeld_Carel Kramer

Van en voor de ondernemers

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Trias Westland is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. Deze partners hechten groot belang aan duurzaamheid en zien aardwarmte als een belangrijk alternatief voor aardgas.

"Aardwarmte is voor ons nu nummer 1"

Erwin Duijvestijn, Van der Voort Potplanten
Portret Tuinder
kas van binnen
tomaten in een kas
kassen
Portret Tuinder
kas van binnen

Gerelateerde projecten

Geen resultaten gevonden.