hoorn

Warmtenet Kersenboogerd

In gemeente Hoorn wordt in de wijk Kersenboogerd gestart met de ontwikkeling van een warmtenet. Met het warmtenet in Centrum Kersenboogerd investeren we in een aardgasvrije toekomst voor de gemeente Hoorn. Bijna 1900 huurwoningen van woningbouwcorporatie Intermaris kunnen op het warmtenet worden aangesloten. 
 

duurzame warmte

Met het warmtenet in centrum Kersenboogerd, investeert gemeente Hoorn samen met woningbouwcorporatie Intermaris en HVC in een aardgasvrije toekomst. De wijk wordt de komende jaren verfraaid om de buurt netter en veiliger te maken. Dit biedt een kans om meteen het warmtenet aan te leggen.

Wil je meer weten over dit project?

Hoe werkt een warmtenet?

Filmbestand
Volume
/
Video progress

Duurzame bron

Het ontwikkelen van een warmtenet vergt tijd en kan enkele jaren duren. Zo moet de route van de leidingen worden bepaald, moeten deze aangelegd worden in de grond en moet er een duurzame warmtebron aanwezig zijn. 
 
In Hoorn is onderzocht welke duurzame bronnen er mogelijk zijn voor het warmtenet. Aardwarmte en aquathermie zijn beide bijvoorbeeld mogelijk. De uiteindelijke bron is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld, in welke wijk(en) kan het warmtenet komen te liggen, hoeveel woningen en gebouwen kunnen aangesloten worden? Het kan nog een aantal jaren duren voordat de duurzame bron in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd maken we daarom gebruik van een tijdelijke warmtevoorziening die zorgt voor de verwarming van de woningen. Deze blijft dienst doen totdat de duurzame warmtebron beschikbaar is.
 

Lokale duurzame energie

Bekijk al onze groene projecten in een compleet overzicht. 

Bekijk onze groene projecten
HVC helm

Gerelateerde projecten

Warmtenet Dordrecht

In Dordrecht zijn al veel woningen en gebouwen aardgasvrij. Ze maken gebruik van ons warmtenet.

Warmtenet Klapwijk
werkmannen werken aan het analeggen van de warmteleidingen in Dordrecht

Warmtenet Sliedrecht

Sliedrecht-Oost gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken.

Warmtenet Klapwijk
Een foto vanuit de lucht welke de aanleg van ene warmtenet laat zien, de straat ligt open en met kranen worden de warmteleidingen in de grond geplaatst

Warmtenet Westland

In het Westland worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd.

Warmtenet Klapwijk
Las werkzaamheden bij de aanleg van het warmtenet