hoorn

Warmtenet Kersenboogerd

In gemeente Hoorn wordt in de wijk Kersenboogerd gestart met de ontwikkeling van een warmtenet. Met het warmtenet in Centrum Kersenboogerd investeren we in een aardgasvrije toekomst voor de gemeente Hoorn. Bijna 1900 huurwoningen van woningbouwcorporatie Intermaris kunnen op het warmtenet worden aangesloten. 
 

duurzame warmte

Met het warmtenet in centrum Kersenboogerd, investeert gemeente Hoorn samen met woningbouwcorporatie Intermaris en HVC in een aardgasvrije toekomst. De wijk wordt de komende jaren verfraaid om de buurt netter en veiliger te maken. Dit biedt een kans om meteen het warmtenet aan te leggen.

Wil je meer weten over dit project?

Hoe werkt een warmtenet?

Filmbestand
Volume
/
Video progress

Duurzame bron

Het ontwikkelen van een warmtenet vergt tijd en kan enkele jaren duren. Zo moet de route van de leidingen worden bepaald, moeten deze aangelegd worden in de grond en moet er een duurzame warmtebron aanwezig zijn. 
 
In Hoorn is onderzocht welke duurzame bronnen er mogelijk zijn voor het warmtenet. Aardwarmte en aquathermie zijn beide bijvoorbeeld mogelijk. De uiteindelijke bron is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld, in welke wijk(en) kan het warmtenet komen te liggen, hoeveel woningen en gebouwen kunnen aangesloten worden? Het kan nog een aantal jaren duren voordat de duurzame bron in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd maken we daarom gebruik van een tijdelijke warmtevoorziening die zorgt voor de verwarming van de woningen. Deze blijft dienst doen totdat de duurzame warmtebron beschikbaar is.
 

Lokale duurzame energie

Bekijk al onze groene projecten in een compleet overzicht. 

Bekijk onze groene projecten
HVC helm

Gerelateerde projecten

Warmtenet Klapwijk

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaan we samen met de betrokken partijen het plan uitwerken hoe de wijk Klapwijk aangesloten kan worden op een nie

Warmtenet Westland
""

Warmtenet Gorinchem

Gorinchem gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken.

Warmtenet Westland
Luchtfoto van de Gildenwijk in Gorinchem door fotograaf Erno Wientjes

Warmtenet IJmond

In Beverwijk, Heemskerk en Velsen (regio IJmond) onderzoeken we samen met gemeenten en woningbouwcorporaties de haalbaarheid van een regionaal warm

Warmtenet Westland
Warmte aanvoer en afvoer