Las werkzaamheden bij de aanleg van het warmtenet

Warmtenet Westland

In het Westland worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd. In de wijk Rijnvaart nabij ’s Gravenzande zijn de eerste nieuwbouwwoningen al opgeleverd en dat gaat straks ook gebeuren in de Lier. In de nieuwbouwwijk Liermolen worden in verschillende fasen bijna 1.000 woningen gebouwd. En aangesloten op een warmtenet van HVC. Daardoor zijn deze wijken straks in één keer klaar voor een aardgasvrije toekomst. 

Rijnvaart - van tijdelijke warmtecentrale naar een duurzame bron

Binnen drie tot vijf jaar is het de bedoeling dat de woningen worden aangesloten op een lokale aardwarmtebron en wordt duurzame warmte via het warmtenet geleverd. Maar net als de aanleg van een warmtenet, verloopt ook de ontwikkeling van een aardwarmtebron gefaseerd. Omdat dit nog een aantal jaar duurt, sluiten we de woningen en appartementen tijdelijk aan op een gasgestookte warmtecentrale. 

In de Lier is de verwachting dat het Warmtenet direct op de aardwarmtebron kan worden aangesloten. 

Wat is aardwarmte?

Aardwarmte of geothermie is thermische energie, warmte, uit de aarde. Hoe dit werkt en hoe je aardwarmte kan benutten leggen wij je graag uit.

Installatie voor het winnen van aardwarmte

Wat ga ik betalen voor warmte?

Jaarlijks bepaalt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximumprijzen van warmte. Zo kunnen aanbieders van warmte hun prijzen niet opeens onredelijk laten stijgen. HVC geeft ook nog eens korting op deze tarieven. Daarmee zijn wij één van de goedkoopste warmteleveranciers in Nederland. De maximumtarieven zijn, net als andere zaken met betrekking tot warmtelevering, vastgelegd in de warmtewet.  

Mevrouw op laptop die de prijs van gas met warmte vergelijkt

Alles over warmte

In Nederland gaan we stap voor stap van het vertrouwde aardgas in woningen af en gebruik maken van duurzame warmtebronnen. Warmte van HVC is een slim en duurzaam alternatief. Wat is warmtelevering nu precies? 

moeder tilt dochter op in een woonkamer

Contact warmtenet Westland

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in het Westland of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden?

Contact met HVC
HVC helm

Gerelateerde projecten

Warmtenet Sliedrecht

Sliedrecht-Oost gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken.

Warmtenet Westland
Een foto vanuit de lucht welke de aanleg van ene warmtenet laat zien, de straat ligt open en met kranen worden de warmteleidingen in de grond geplaatst

Warmtenet Klapwijk

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaan we samen met de betrokken partijen het plan uitwerken hoe de wijk Klapwijk aangesloten kan worden op een nie

Warmtenet Westland
""

Warmtenet Gorinchem

Gorinchem gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken.

Warmtenet Westland
Luchtfoto van de Gildenwijk in Gorinchem door fotograaf Erno Wientjes