Grote kas in het Westland met heel veel planten op een rij

Aardwarmte van Trias Westland

Aardwarmteproject op 2,3 kilometer diepte voor 26 glastuinbouwondernemers in Naaldwijk (Zuid-Holland). Miljoenen tomaten, paprika’s, chrysanten en ficussen in Westland groeien vanaf juli 2019 dankzij duurzame aardwarmte van Trias Westland.

Aardwarmte in het Westland

Dit levert een forse verduurzaming op. De warmte uit deze bron is goed voor ongeveer 20 MWth. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van 15.000 tot 20.000 huishoudens per jaar. In het eerste kwartaal van 2020 wordt nog een aardwarmteproject op 2,3 km diepte gerealiseerd in Naaldwijk: Trias Westland 2. Daarmee kunnen nog eens 30 bedrijven van warmte worden voorzien.

Fotot van een warmte leiding met op de achtrgrond de boortoren van Trias Westland.

Van en voor de ondernemers

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Trias Westland is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. Deze partners hechten groot belang aan duurzaamheid en zien aardwarmte als een belangrijk alternatief voor aardgas.

"Aardwarmte is voor ons nu nummer 1"

Erwin Duijvestijn, Van der Voort Potplanten
Portret Tuinder
kas van binnen
tomaten in een kas
kassen
Portret Tuinder
kas van binnen

Gerelateerde projecten

Aardwarmte in Monster en Maasdijk

Energie Transitie Partners verkennen de mogelijkheden voor een aardwarmteprojecten in Monster en Maasdijk. Dit is in samenwerking met HVC.

Aardwarmte van Trias Westland
tomaten in een kas