Hand met werkhandschoen grijpt touw tussen balen plastic

De plastic instinkers

En dan zijn er nog de instinkers. Producten die wel van plastic zijn, maar die alleen goed te verwerken zijn als ze worden ingeleverd bij het afvalbrengstation. 

Woensdag 3 februari 2021

De instinkers op een rijtje

Piepschuim

Piepschuim mag naar het afvalbrengstation. Alleen dan kunnen we het recyclen.

Harde kunststoffen

Producten zoals kapotte emmers, speelgoed en tuinstoelen vallen allemaal onder harde kunststoffen en mogen naar het afvalbrengstation. Alleen wanneer je deze producten inlevert bij het afvalbrengstation kunnen we deze producten recyclen en kunnen er weer nieuwe producten van gemaakt worden.

Groot verpakkingsmateriaal

Denk bijvoorbeeld aan het plastic verpakkingsmateriaal wat zit om een nieuw bankstel of koelkast die geleverd wordt. Dit verpakkingsmateriaal laat de machines in de fabriek vastlopen. Lever het daarom in bij het afvalbrengstation zodat we het kunnen recyclen.

Medisch afval

Medisch afval zoals infuuszakken en -slangen horen in verband met de hygiëne bij restafval. Injectienaalden en spuiten mogen naar het afvalbrengstation bij het klein chemisch afval. Verpak de naalden en spuiten zo, dat niemand zich eraan kan verwonden of infecties kan oplopen.

Overige producten

Producten zoals een oud dekzeil, tuinslang, zwembad en zwembandjes zijn niet te recyclen en mogen daarom bij restafval. Past het niet in de restafvalbak? Breng het dan naar het afvalbrengstation.