Hand met werkhandschoen grijpt touw tussen balen plastic

De plastic instinkers

Producten van plastic, die alleen goed te verwerken zijn als je ze inlevert bij het afvalbrengstation. De instinkers op een rij.

Vrijdag 3 mei 2024

Piepschuim

Piepschuim mag naar het afvalbrengstation. Alleen dan kunnen we het recyclen.

piepschuim

Harde kunststoffen

Producten zoals kapotte emmers, speelgoed en tuinstoelen vallen allemaal onder harde kunststoffen en mogen naar het afvalbrengstation. 

speelgoedtruck van hard plastic

Medisch afval

Medisch afval zoals infuuszakken en -slangen horen in verband met de hygiëne bij restafval. Injectienaalden en spuiten mogen naar het afvalbrengstation bij het klein chemisch afval. Verpak de naalden en spuiten zo, dat niemand zich eraan kan verwonden of infecties kan oplopen.

medisch afval

Groot verpakkingsmateriaal

Denk bijvoorbeeld aan plastic verpakkingsmateriaal wat om een nieuw bankstel of koelkast zit. Dit verpakkingsmateriaal laat de machines in de fabriek vastlopen.

plastic om stoel

Landbouwplastic en netten

Grote stukken landbouwplastic en netten veroorzaken storingen in de sorteermachines. Deze materialen mogen daarom ingeleverd worden bij het afvalbrengstation.

landbouwplastic

Overige producten

Producten zoals een oud dekzeil, tuinslang, zwembad en zwembandjes zijn niet te recyclen en mogen daarom bij restafval. Past het niet in de restafvalbak? Breng het dan naar het afvalbrengstation.

tuinslang

grof afval wegbrengen

Sorteer je afval van tevoren, dan kan je het sneller kwijt. Bekijk wat de openingstijden zijn en waar je op moet letten als je naar het afvalbrengstation gaat.

afvalbrengstation in jouw buurt