Hand met werkhandschoen grijpt touw tussen balen plastic

Liefst doorzichtige zak voor plastic, blik en drinkpakken

Het liefst ontvangen wij uw plastic, blik en drinkpakken in een doorzichtige zak. Dan kunnen we meteen zien wat er in de zak zit en kunnen we het snel verwerken. 

Controle zakken

Voordat de zakken met plastic, blik en drinkpakken de sorteerinstallatie in gaan, vindt er een ‘visuele check’ plaats. We bekijken de complete vracht en zakken waar restafval inzit, halen we eruit. Deze zakken zijn zwaarder en hebben een andere vorm dan zakken waar plastic in zit. Zakken met plastic zijn ronder van vorm. Het helpt dus zeker als u uw plastic, blik en drinkpakken in een doorzichtige zak aanlevert; het maakt de visuele check eenvoudiger.

Bij een grijze zak kunnen we niet zien wat er in de zak zit. De ervaring leert dat er regelmatig ander afval/vervuiling in grijze zakken zit. Als er teveel vervuiling/ander afval tussen het plastic, blik en drinkpakken zit, bestaat de kans dat we de vracht afkeuren. Een afgekeurde vracht verbranden we. Het wordt dan niet meer gerecycled. 

Gerelateerde tips en weetjes

5 verschillende soorten gasflessen, van klein naar groot.
18 sep

Lege gasflessen, bij ons kan je ze kwijt

Een lege gasfles lijkt misschien onschuldig, maar hij kan altijd nog wat gas bevatten. Dat geeft bij de verwerking kans op ontploffingsgevaar.

Link
Jongen gooit composteerbaar biozakje in groene container aan huis
18 sep

Fruitvliegjes, zo houd je ze uit de keuken

Ze zijn vervelend en vies, en tijdens warme dagen zitten ze in je keuken. We hebben het hier over fruitvliegjes.

Link
4 afval bakken aan huis, papier, restafval, plastic en gft.
18 sep

Afval scheiden, de instinkers

Waar moet die lege gasfles heen? En de cups van de waxinelichtjes? Een deodorant spuitbus? Kortom: Twijfel je wel eens wat in welke bak hoort?

Link