""

Recycle-tarief in de gemeente Noordoostpolder: Angélique en Maaike vertellen

Vorig jaar stelden we Angélique en Maaike aan je voor. Zij vertelden hoe zij dachten over afval scheiden en het recycle-tarief. Bijna een jaar na de introductie van het recycle-tarief vertellen Angelique en Maaike hoe het nu bij hun thuis gaat.

Donderdag 16 december 2021

aan het woord: Maaike Hobbelman

Maaike Hobbelman (34) woont samen met haar man en twee kinderen van 2 en 6 jaar en hond Joey in een eengezinswoning in Bant.

'Sinds het recycle-tarief sorteren wij veel beter ons afval. Restafval, gft en etensresten en papier verzamelen wij allemaal apart in een aanrechtkastje. Voor plastic hebben we een grote afvalbak staan want daar hebben we veel van. Met een beetje pech moet onze restafvalbak dit jaar voor de derde keer aan de weg.'

Tip van Maaike

Zet een klein bakje voor restafval in een kastje. Door een klein bakje te gebruiken ben je veel bewuster van wat je weggooit.
 

""

aan het woord: Angélique Michel

Angélique Michel (44) woont met haar man en twee kinderen van 4 en 7 jaar in een eengezinswoning in Emmeloord.

'We zijn bijna een jaar verder en hier gaat het eigenlijk heel erg gesmeerd. We waren al fanatiek bezig met afval scheiden en hadden daarom al weinig restafval. Ik ben nu bezig met de derde restafvalbak van dit jaar, we hebben hem dus nog maar 2 keer aan de weg gezet! Met de huidige bak redden we het wel tot het eind van dit jaar. Het afgelopen jaar ben ik me nog meer gaan verdiepen in het verminderen van afval. Zo gebruik ik nu alleen nog maar losse thee in plaats van theezakjes en een ‘bonenapparaat’ in plaats van een koffieautomaat met cups of pads.'

Tip van Angélique

Verzamelen kapotte en te kleine kleding in een zak in de slaapkamer. Zo hoef je niet voor iedere kapotte sok of legging naar de textielbak. Nog een tip. Haal je groente en fruit bij de lokale boer. Dat geeft veel minder afval en zo steun je ook nog eens de lokale ondernemers.

""

Meer tips?

Wil je nooit meer te laat je bak buiten zetten, altijd inzicht hebben in welke bak je je afval kwijt kunt en weten waar de dichtstbijzijnde verzamelcontainers zijn? Met de nieuwe HVC-app kan het allemaal. Maar er is nog meer. De app geeft tips op maat passend bij jouw woonsituatie. 

Telefoon met de HVC-app daarop geopend. Daarnaast liggen gepropt papier en een eierdoos

Gerelateerde tips en weetjes