Twee mensen staan in de composteringshal in Middenmeer een van hen wijst naar een installatie en op de voorgrond ligt een hoop compost

Werken bij HVC

Bij ons kun je werken in hele diverse rollen en op verschillende locaties, maar allemaal met hetzelfde doel: ”werken aan een schonere wereld”.  Wij zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. 

Vrijdag 27 december 2019
Chaufeurs van HVC staan voor de klas en geven les over afvalscheiden op de basisschool

Werken aan een schonere wereld

Duurzame energie

Onze activiteiten rondom energie richten zich op het duurzaam opwekken en leveren aan  gemeenten en inwoners. Dat doen wij door gft & etensresten om te zetten in groen gas, warmte van onze installaties en aardwarmte gebruiken we om huizen en gebouwen mee te verwarmen, zon en wind benutten we waar het kan. Het tegengaan van klimaatverandering en CO2-reductie zijn de belangrijkste doelstellingen in ons werk.

Hergebruik van afval

Onze activiteiten rondom afval richten zich op duurzaam hergebruiken ervan. Waar anderen afval zien, zien wij waardevolle grondstoffen. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden voor nieuwe producten. Steeds meer afval, zoals plastic en papier, krijgt een 2e, 3e of zelfs 4e leven. Hergebruiken levert een steeds schonere leefomgeving en inkomsten voor duurzame investeringen op. 

Las werkzaamheden bij de aanleg van het warmtenet

Locaties

Wij hebben verschillende installaties en kantoren van waaruit wij werken. De hoofdlocaties zijn in Dordrecht en Alkmaar, hier staan o.a. de afvalenergiecentrales en zijn veel staffuncties gevestigd. Maar wij hebben meer locaties, denk aan: Zaandam, Velsen, Den Helder, Lelystad, Purmerend en Middenmeer. Vanuit deze locaties vertrekken onder andere de vrachtwagens voor het inzamelen van afval. 

Nikita is bedrijfsautotechnicus. Zij staat bij een wagen van HVC met een schroefmachine in haar rechterhand

Onze organisatie

Werken bij ons is carrière maken bij een sociale, stabiele, betrouwbare en groeiende werkgever, waar inzet wordt gewaardeerd en gevoel van trots niet uitzonderlijk is. Er zijn volop mogelijkheden. Wij faciliteren in jouw ontwikkeling en stellen gevarieerde tools, begeleiding en gesprekken beschikbaar om je hierbij te helpen. Daarnaast bieden wij een online opleidingsaanbod met meer dan 100 cursussen en opleidingen.

Solliciteren, vacatures en stages

  • Bekijk onze vacatures en draag ook bij aan een schonere wereld! 
  • Zit jouw functie er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie, je bent altijd welkom.
  • Wij vinden het belangrijk dat jonge mensen goed opgeleid kunnen worden. Voor een aantal studieniveaus en studierichtingen bieden we met grote regelmaat stageplaatsen aan.

Gerelateerde tips en weetjes

Warme grasmat dankzij het warmtenet

Volgens Ron Homan, manager technisch beheer en onderhoud van AZ, gaat het om een samenspel van de volgende factoren: verwarming belichting, Grassma

02 okt
foto van voetbal wedstijd met AZ in Afas stadion, welke is verwarmt door het warmtenet van HVC