Twee mensen staan in de composteringshal in Middenmeer een van hen wijst naar een installatie en op de voorgrond ligt een hoop compost

Werken bij HVC

Bij ons kun je werken in hele diverse rollen en op verschillende locaties, maar allemaal met hetzelfde doel: ”werken aan een schonere wereld”.  Wij zien een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. 

Vrijdag 27 december 2019

Werken aan een schonere wereld

Duurzame energie

Onze activiteiten rondom energie richten zich op het duurzaam opwekken en leveren aan  gemeenten en inwoners. Dat doen wij door gft & etensresten om te zetten in groen gas, warmte van onze installaties en aardwarmte gebruiken we om huizen en gebouwen mee te verwarmen, zon en wind benutten we waar het kan. Het tegengaan van klimaatverandering en CO2-reductie zijn de belangrijkste doelstellingen in ons werk.

Hergebruik van afval

Onze activiteiten rondom afval richten zich op duurzaam hergebruiken ervan. Waar anderen afval zien, zien wij waardevolle grondstoffen. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden voor nieuwe producten. Steeds meer afval, zoals plastic en papier, krijgt een 2e, 3e of zelfs 4e leven. Hergebruiken levert een steeds schonere leefomgeving en inkomsten voor duurzame investeringen op. 

Chaufeurs van HVC staan voor de klas en geven les over afvalscheiden op de basisschool

Locaties

Wij hebben verschillende installaties en kantoren van waaruit wij werken. De hoofdlocaties zijn in Dordrecht en Alkmaar, hier staan o.a. de afvalenergiecentrales en zijn veel staffuncties gevestigd. Maar wij hebben meer locaties, denk aan: Zaandam, Velsen, Den Helder, Lelystad, Purmerend en Middenmeer. Vanuit deze locaties vertrekken onder andere de vrachtwagens voor het inzamelen van afval. 

Las werkzaamheden bij de aanleg van het warmtenet

Onze organisatie

Werken bij ons is carrière maken bij een sociale, stabiele, betrouwbare en groeiende werkgever, waar inzet wordt gewaardeerd en gevoel van trots niet uitzonderlijk is. Er zijn volop mogelijkheden. Wij faciliteren in jouw ontwikkeling en stellen gevarieerde tools, begeleiding en gesprekken beschikbaar om je hierbij te helpen. Daarnaast bieden wij een online opleidingsaanbod met meer dan 100 cursussen en opleidingen.

Nikita is bedrijfsautotechnicus. Zij staat bij een wagen van HVC met een schroefmachine in haar rechterhand

Solliciteren, vacatures en stages

  • Bekijk onze vacatures en draag ook bij aan een schonere wereld! 
  • Zit jouw functie er niet bij? Stuur dan een open sollicitatie, je bent altijd welkom.
  • Wij vinden het belangrijk dat jonge mensen goed opgeleid kunnen worden. Voor een aantal studieniveaus en studierichtingen bieden we met grote regelmaat stageplaatsen aan.

Gerelateerde tips en weetjes

Alles over de warmte-unit

De warmte-unit regelt warme radiatoren en vloerverwarming en zorgt voor warm water uit de kraan.

30 mrt
beheerder van HVC bij warmte unit