Hargewaard 51 t/m 91 en 96 t/m 140

Werkzaamheden aanleg warmtenet Hargewaard

HVC legt het warmtenet aan in Hargewaard 51 t/m 91 en 96 t/m 140. Het werk start maandag 1 juli en is vrijdag 26 juli klaar. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer A.Hak.

werkzaamheden en planning

Werkzaamheden

We leggen warmteleidingen aan in de weg en parkeervakken met een ‘open ontgraving’. Daarbij graven we een sleuf waarin we de leidingdelen leggen. Deze lassen we vervolgens aan elkaar tot lange leidingen. Na de werkzaamheden vullen we de sleuf weer aan met zand en herstellen we het straatwerk. 

Planning

Het werk start maandag 1 juli en is vrijdag 26 juli klaar. Door onvoorziene omstandigheden of slecht weer kan de planning veranderen. De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 en 19.00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur. 

bereikbaarheid

  • De werkgebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • De weg voor Hargewaard 51 t/m 91 en 96 t/m 140 is tijdelijk afgesloten voor auto’s en fietsers. De stoep en woningen blijven bereikbaar voor voetgangers. 
  • Bewoners kunnen hun auto tijdelijk niet voor Hargewaard 51 t/m 91 en 96 t/m 140 parkeren. U kunt op een andere plek in de wijk parkeren. 
  • De afsluitingen worden met borden in de straat aangegeven.
  • Met de nood- en hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van woningen.
     

Ophalen afval

Vanwege de wegafsluiting is het niet mogelijk afvalbakken te legen in Hargewaard 51 t/m 91 en 96 t/m 140. Daarom kunnen bewoners van de Hargewaard 51 t/m 91 en 96 t/m 140 tijdelijk hun afvalbak aanbieden verderop in de Hargewaard. 

Verder goed om te weten over de werkzaamheden

Tijdelijk is er bouwverkeer in uw straat/buurt. Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond. 
We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen. De pompen staan ook buiten werktijden aan. 

Vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op met onze omgevingsmanager. Dat kan via de contactknop onderaan dit bericht. 

Meer informatie over de verduurzaming van de wijk Huiswaard-1 kun je vinden op de projectwebsite van de gemeente Alkmaar. 

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm