bewoners bij warmte unit

Warmtenet Heerhugowaard voor woningeigenaren

Toekomstbestendig wonen en verduurzamen: dat is de opgave voor Heerhugowaard. Ruim 500 huurwoningen in Rivierenwijk-Zuid zijn al duurzaam verwarmd. 15 particuliere woningeigenaren krijgen van de gemeente de kans om ook aan te sluiten. Hoor jij hierbij? Vraag dan nu een woningopname aan. 

aansluiten als particulier

In Rivierenwijk-Zuid ligt inmiddels het warmtenet door de straten. Hierop zijn 500 huurwoningen aangesloten en zij ontvangen duurzame warmte. De gemeente Heerhugowaard geeft een subsidie voor 15 particuliere woningeigenaren. Om ook hun woningen te verduurzamen. De gemeente doet dit, omdat we op deze manier op kleine schaal kunnen leren. De kennis die we opdoen, helpt om in de toekomst ook andere wijken aardgasvrij te maken. 

Aanbod

Het aanbod van gemeente is als volgt:

 • Je stapt voor €2.200 (normaal zou dit ongeveer 15.000 euro zijn) over van gas naar het duurzame warmtenet. 
 • Gemeente helpt met het aanvragen van de subsidie- en eventuele financieringsregelingen.
 • Wij regelen samen met ToekomstTechniek en de gemeente dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd. Uiteraard gebeurt dit in overleg met jou. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 • ToekomstTechniek zorgt voor de aanpassingen in de woning en realiseert de warmteaansluiting voor HVC. 

Doe ook mee als woningeigenaar

Er kunnen 15 woningen subsidie krijgen en zo voor een eigen bijdrage van 2.200 euro, de woning duurzaam verwarmen. Een aansluiting op het warmtenet betekent dat je voorbereid bent op een aardgasvrije toekomst. Maar wat moet je ervoor doen? Welke aanpassingen moeten er gedaan worden? Al deze vragen worden beantwoord in het webinar wat gegeven is (zie website van de gemeente ). En hiervoor konden woningeigenaren tot 10 september een woningopname aanvragen. 

50 x gratis woningopname

Om te bepalen wat er in de woning aangepast moet worden om aan te kunnen sluiten op het warmtenet bieden we een woningopname aan. ToekomstTechniek, een onafhankelijk bureau, bekijkt welke aanpassingen er in jouw woning nodig zijn om aan te sluiten op het warmtenet. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Let op: Er zijn slechts 50 woningopname plekken te vergeven. Na de eerste informatiebijeenkomst in september ontvang je hierover meer informatie. 

 

Proces en planning

Om een goed beeld te geven wat je kan verwachten, staan hieronder de stappen beschreven van het proces. De planning is een indicatie. 

 • September: Informatiebijeenkomst voor de woningeigenaren in Rivierenwijk-Zuid  
 • September/oktober: Woningopnames. 
 • November: Bespreking woningopname en vrijblijvend aanbod op maat. 
 • December: Aanbod op maat.
 • December/ Januari: Maak de keuze of u wilt aansluiten.
 • Januari: selectie 15 woningeigenaren voor subsidie.
 • Januari - maart 2022: uitvoering werkzaamheden / realisatie aansluiting. 

Meer informatie over het proces, de informatiebijeenkomst en andere veelgestelde vragen zijn te vinden op de website van de gemeente via onderstaande link: