Foto van de werkzaamheden in de Thorbeckelaan in Sliedrecht

Werkzaamheden boring warmtenet Sliedrecht in de Thorbeckelaan

Op donderdagavond 19 en 26 augustus worden er twee gestuurde boringen uitgevoerd voor de aanleg van het warmtenet in de Thorbeckelaan door aannemers A.Hak en Welvreugd.

Uitvoering werkzaamheden

Op donderdagavond 19 en 26 augustus worden er op de Thorbeckelaan bijzondere werkzaamheden uitgevoerd. Met twee gestuurde boringen leggen aannemers A. Hak en Welvreugd een groot deel van het warmtenet Sliedrecht aan. 

Sinds 12 juli wordt er gewerkt in de Thorbeckelaan en zijn er voorbereidende werkzaamheden voor de twee boringen gedaan. Onder andere zijn de leidingen aan elkaar gelast tot twee lange leidingen van 380 meter. Op maandag 16 augustus wordt er gestart met het boren. De boorinstallatie boort dan vanaf punt A naar punt B (zie plattegrond hieronder). 

Op donderdagavond 19 augustus wordt de eerste leiding onder de grond aangebracht. Daarvoor is het nodig om vanaf 18.00 uur de rotonde Lijsterweg/Thorbeckelaan af te sluiten voor het verkeer. Vervolgens wordt de leiding over de rotonde heen getrokken tot aan de Reigerlaan. Rond 20.00 uur start de ‘intrek operatie’ en trekt de boorinstallatie de 380 meter lange leiding door het boorgat van punt B naar punt A. Op donderdagavond 26 augustus wordt de tweede leiding aangebracht op dezelfde wijze zoals hierboven beschreven.

Gestuurde boring
Wil je meer weten over de HDD-boortechniek (Horizontal Directional Drilling) die gebruikt wordt? Op de website van aannemer Welvreugd staat meer informatie en beeldmateriaal.

Verder goed om te weten over de werkzaamheden

  • De werkzaamheden worden uitgevoerd van 18.00 uur tot (naar verwachting) 01.00 uur 
  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Sliedrecht en de hulpdiensten.
  • De sportverenigingen, het Medisch Centrum (incl. parkeerplaatsen) aan de Thorbeckelaan blijven bereikbaar en toegankelijk voor (auto)verkeer. 
  • Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer te begeleiden en om te leiden. 
  • Tijdelijke verkeersmaatregelen staan met verkeersborden op locatie aangegeven. Volg deze én de aanwijzingen van de verkeersregelaars voor ieders veiligheid altijd op.
  • Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren worden er ook kranen en graafmachines gebruikt. Deze kunnen helaas voor geluidsoverlast zorgen. 

Plattegrond van de Thorbeckelaan met daarop de werkgebieden en locatie van de boringen.

Plattegrond Thorbeckelaan met daarop de locatie van de gestuurde boringen
Close
Plattegrond Thorbeckelaan met daarop de locatie van de gestuurde boringen

Contact warmtenet Sliedrecht

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Sliedrecht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Mail ons je vraag
HVC helm