foto van de Valkweg waar de werkzaamheden worden uitgevoerd

Werkzaamheden Vogelenzang/Valkweg

Vanaf maandag 4 januari tot en met vrijdag 26 maart 2021 voert aannemer A. Hak op de Vogelenzang en Valkweg werkzaamheden uit aan het warmtenet Sliedrecht. Meer informatie over de keuze voor het aanleggen van het warmtenet Sliedrecht lees je op www.sliedrechtaardgasvrij.nl

Werkzaamheden

In opdracht van HVC legt aannemer A. Hak in Vogelbuurt-Noord vanaf begin januari nieuwe leidingen aan voor het warmtenet Sliedrecht. De uitvoering van het gehele project staat gepland van maandag 4 januari tot en met vrijdag 26 maart.

Fasering en planning

Werkzaamheden in de omgeving van woningen, scholen en bedrijven veroorzaakt helaas altijd overlast en ongemak ten aanzien van bijvoorbeeld geluid en bereikbaarheid. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen voeren we de werkzaamheden in fases uit. Op de plattegrond hieronder staan de verschillende fases aangegeven. De werkzaamheden worden vanaf De Horst, via de Vogelenzang en Valkweg in de richting van de Lijsterweg uitgevoerd volgens deze planning:

Fase Straat Van Tot en met
4A Vogelenzang maandag 4 januari vrijdag 22 januari
3 Vogelenzang maandag 24 januari vrijdag 12 februari
5 De Horst maandag 24 januari vrijdag 26 februari
4B Havikstraat maandag 15 februari vrijdag 5 maart
2 Valkweg maandag 15 februari vrijdag 5 maart
1 Valkweg maandag 8 maart vrijdag 26 maart

 

Indien de werkzaamheden in een fase eerder afgerond zijn dan gepland, dan wordt ook eerder begonnen met de werkzaamheden van de volgende fase. Op de gele verkeersborden in de straten staat aangegeven wanneer de werkzaamheden starten.

Op de plattegrond staan de verschillende fases van het werkgebied aangegeven tussen de Vogelenzang en kruising Valkweg/Sperwerstraat.

plattegrond van de Valkweg en omgeving waarop de verschillende fases staan aangegeven waar de werkzaamheden uitgevoerd worden
Close
plattegrond van de Valkweg en omgeving waarop de verschillende fases staan aangegeven waar de werkzaamheden uitgevoerd worden

Werktijden

Door aannemer A. Hak kan gewerkt worden tussen 7:00 en 19:00 uur. In de regel zal ’s ochtends om 7:00 uur worden gestart en wordt het werk over het algemeen tussen 16:00 en 19:00 uur neergelegd.

Verder goed om te weten

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Sliedrecht. 
  • Woningen, scholen en bedrijven blijven altijd (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • Naast de in deze brief genoemde werkzaamheden aan het warmtenet, wordt in De Horst ook het riool vervangen. Deze werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door Kuipers Infra. Zij informeren de omwonenden over de planning en uitvoering van deze werkzaamheden.
  • Tijdelijke verkeersmaatregelen staan met verkeersborden op locatie aangegeven. Volg deze én de aanwijzingen van onze collega’s voor ieders veiligheid altijd op.
  • Er worden graafmachines gebruikt en tractoren/kiepauto’s voor het afvoeren van grond. Wil je een voertuig met draaiende motor passeren? Maak dan altijd eerst oogcontact met de bestuurder zodat hij/zij je gezien heeft. Heb je hulp nodig met oversteken? Vraag dan aan één van onze collega’s of het veilig kan.
  • Een plattegrond van het werkgebied is als bijlage toegevoegd.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • Op de hoek van de parkeerplaats van de Sperwerstraat is tijdelijk een opslagruimte voor materiaal ingericht.
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze.

Ongemak en overlast

Werkzaamheden in de nabijheid van woningen veroorzaken helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Aannemer A. Hak en HVC nemen uiteraard maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking en horen het ook graag als je ideeën hebt over hoe het beter kan.

Sliedrecht-Oost Aardgasvrij

Meer informatie over de keuze voor het aanleggen van het warmtenet Sliedrecht lees je op www.sliedrechtaardgasvrij.nl
 

Contact warmtenet Sliedrecht

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Sliedrecht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Mail ons je vraag
HVC helm