4 afval bakken aan huis, papier, restafval, plastic en gft.

afvalkalender

Bekijk wanneer we welke bak legen door je postcode en huisnummer in te voeren. Zet je bak vóór 07.30 aan de weg. Bedankt!

Check de afvalkalender

waar vind ik verzamelcontainers?

Veelgestelde vragen over afval

Selecteer voor antwoord

Het is zeker nuttig om afval te scheiden! Nog steeds komen veel herbruikbare materialen terecht in het restafval. En dat is zonde. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waar weer nieuwe producten van worden gemaakt. Zo wordt er van jouw lege pak vla een dakpan gemaakt, van jouw etensresten groen gas en compost en van je lege toiletrol de krant van morgen. Jij kan daaraan bijdragen door thuis gft en etensresten, papier en karton, glas en plastic, blik en drinkpakken apart te houden.

Selecteer voor antwoord

Elke dag hebben we afval van groente, fruit en andere etenswaren. Denk bijvoorbeeld aan klokhuizen, koffieprut, visgraten, maar ook etensresten die overblijven na een maaltijd. Net als tuinafval mag dit in de gft-bak (groene bak). Want alleen dan kunnen we er weer biogas en compost van maken.

Meer informatie over gft en etensresten

Selecteer voor antwoord

Thuis kan je plastic, blik en drinkpakken, gft, glas, papier en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al het overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair.

Grof afval kun je kwijt op het afvalbrengstation bij jou in de buurt.

Selecteer voor antwoord

Hiervoor is een handig ezelsbruggetje. Stel jezelf 3 vragen:

  • Is het een verpakking?
  • Is het leeg?
  • Komt het uit keuken of badkamer?

3x ja? Dan hoort het bij plastic, blik en drinkpakken!

Meer informatie

 

Selecteer voor antwoord

Je hebt iets verloren in een container. Meld het zo snel mogelijk online. Het is belangrijk dat dit niet langer dan twee uur geleden gebeurd is. De kosten voor het zoeken van verloren voorwerp zijn € 70,-.

Bezoek onze webshop

Bestel handige producten om energie te besparen, afval te scheiden of om afval te voorkomen.

webshop
foodhuggers