Spelende kinderen in huis draaien aan de muur thermostaat. Vader kijkt vanuit de achtergrond toe.

Alles over warmtetarieven

Voor je warmtelevering wil je natuurlijk niet te veel betalen. Gelukkig hebben wij bijna altijd de scherpste tarieven in Nederland. Waarom? Als nutsbedrijf helpen we de bewoners van aangesloten gemeenten graag om via warmtelevering van gas los te komen. Het belangrijkste hierbij is dat de warmtevoorziening voor de klant goed geregeld is. 

Download de Warmtetarieven 2022

De warmtetarieven voor 2022 zijn bekend. De prijs van warmte voor het warmtenet gaat weliswaar omhoog, maar blijft zoals elk jaar fors onder het maximum van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Door de huidige stijging van de energieprijzen in Nederland zijn ook onze kosten gestegen. Als publiek bedrijf willen wij warmte voor onze klanten betaalbaar houden en hebben we de prijsstijging daarom zo beperkt mogelijk gehouden. Onderstaand vind je het algemene tarievenblad 2022. De komende weken informeren wij onze klanten over hun persoonlijke tarieven.

Betaal nooit te veel

Consumenten zijn beschermd via de Warmtewet, waarin maximale tarieven voor warmte zijn opgenomen. Jaarlijks bepaalt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximumprijzen van warmte. Zo kunnen aanbieders van warmte hun prijzen niet opeens onredelijk kunnen laten stijgen. Wij bieden onze klanten nog eens flinke kortingen op deze tarieven. 

maandelijkse kosten warmte

Net zoals bij gas betaal je iedere maand een voorschot. Dit bedrag is 1/12 deel van het verwachte jaarverbruik, inclusief 1/12 van het vastrecht. We meten het verbruik van warmte in gigajoules (GJ). Een GJ warmte is te vergelijken met ongeveer 33 m3 gas. We passen jouw voorschotbedrag aan als je werkelijke verbruik hoger of lager is dan vooraf was geschat. Uiteraard kan je via de klantenservice aangeven of je jouw voorschotbedrag wilt verhogen. 

De jaarnota

Wij vragen klanten elk jaar de meterstand voor warmte door te geven. Als klant, krijg je hier bericht van en uitleg hoe je dit moet doen. Met jouw meterstand berekenen wij wat je daadwerkelijke verbruik is geweest. Enkele weken daarna ontvang je op basis van de meterstand je jaarnota. Hierin verrekenen wij de warmte die jij in de voorgaande periode hebt verbruikt met de al betaalde maandelijkse voorschotbedragen. Heb je meer verbruikt dan de voorschotbedragen? Dan moet je bijbetalen. Wanneer je minder hebt verbruikt, krijg je geld terug. Op basis van je verbruik krijg je een nieuw voorschotbedrag. Het nieuwe voorschot van de eerstvolgende maand verrekenen we ook op de jaarnota. Wij adviseren je om zelf maandelijks de meterstand bij te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.