Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Thuis kunt u glas, papier, plastic, pak en blik, gft en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al uw overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair. 

Zijn uw spullen nog bruikbaar?

Is uw oude bank, koelkast of schemerlamp nog wel bruikbaar, maar heeft u deze niet meer nodig? Denk dan eens aan een kringloopwinkel. Zo krijgt uw afval een nieuwe bestemming. Kringloopwinkels zijn vooral blij met spullen die heel en schoon zijn.

Snel van uw grof afval af?

Heeft u kapotte spullen, grof tuin afval en/of bouwafval, dan kunt u dit afval wegbrengen naar het afvalbrengstation bij u in de buurt. Als u het afval van te voren zoveel mogelijk sorteert, dan kunt u het op het afvalbrengstation sneller kwijt. Komt u op een doordeweekse dag, dan kunt u het afval sneller lossen.

Laten ophalen

Bent u niet in staat uw grof afval naar het afvalbrengstation te brengen? Maak dan een afspraak voor het ophalen van uw grof afval. Aanmelden kan op twee manieren:

  • Online, via onderstaande link. U ontvangt een bevestiging met daarin de datum waarop HVC het afval ophaalt.
  • Telefonisch op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur via 0800 - 0700. U hoort dan meteen wanneer wij uw grof afval bij u ophalen en tot hoeveel m³ u kan aanbieden.

​Zet het grof afval uiterlijk om 7.30 uur op de afgesproken plaats. Bundel het afval zo, dat het door één persoon te tillen is. Bouw- en sloopafval (steen, beton, glas, etc) halen wij niet op.