wethouder Arno Janssen en Gertjan de Waard, directeur HVC, gooien een tuinstoel en een kruk in de bak voor harde kunststoffen op het ABS kinderen staan erbij te kijken

Grof afval laten ophalen

Ben je niet in de gelegenheid om je grof afval weg te brengen naar onze afvalbrengstations? Maak dan een afspraak, zodat wij het bij je ophalen. Houd rekening met de volgende aanbiedregels voor grof afval.

Woensdag 18 september 2019

Aanbiedregels grof afval

Online afspraak maken

Regel online een afspraak om je grof afval op te laten halen. 

Tijdstip aanbieden

Zet het grof afval op de ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur op de afgesproken plaats. Doe dit niet te vroeg, zodat er geen andere spullen bij worden gezet.

Hoe aanbieden?

  • Zet het afval voor je eigen woning, aan de openbare weg op een verharde ondergrond. Direct bereikbaar voor onze wagens. Zet het grof afval niet op eigen terrein, op openbaar groen, tegen een muur, boom, schutting of bij de verzamelcontainer.
  • Zorg dat er geen obstakels zoals bomen, paaltjes, auto's, heggen en lantaarnpalen in de buurt staan. Zodat de vrachtwagen de ruimte heeft om het afval op te halen.
  • Zet het neer in handzame bundels van maximaal 25 kg en 1,50 meter lengte. Meubels nemen we in zijn geheel mee. 
  • Lever losse artikelen in een open doos of gebundeld aan.
  • Bundel tuinafval. Los tuinafval, zoals maaigoed en bladeren mogen in de groene bak.
  • Verwijder scherpe onderdelen of spijkers. 
  • Haal lampen uit zonnebanken.
  • Verwijder etensresten uit koelkasten en vriezers.
  • Zet niet meer grof afval neer dan je hebt aangemeld.

Grof afval zelf wegbrengen

Wil je puin, steen, glas, grond, autobanden, asbest, klein chemisch afval of elektrische apparaten direct kwijt? Leen gratis een aanhangwagen en breng het naar een afvalbrengstation bij jou in de buurt.

Gerelateerde tips en weetjes

Jouw oude bak wordt een nieuwe bak

Het zijn er meer dan je zou denken. Maar HVC heeft in totaal 1,3 miljoen bakken uitstaan bij inwoners van gemeenten waar we het afval inzamelen.

10 mrt
Op de voorgrond staan drie grijze bakken. Een chauffeur van HVC pakt met twee handen de tweede bak vast. Op de achtergrond links zie je een zijlader van HVC. Rechts op de achtergrond zie je een blauwe auto en huizen.