Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Textiel is een verzamelnaam voor alle kleding, schoenen, bedlinnen, stoffering, doeken, accessoires en knuffels. Een groot deel is geschikt voor hergebruik in Nederland of in het buitenland. De rest is als grondstof bijna helemaal te recyclen. 

Meer dan de helft van kleding die HVC ophaalt is herdraagbaar. Een deel hiervan krijgt via lokale kringloopwinkels een tweede leven en de rest van het herdraagbare textiel wordt gesorteerd en gaat naar andere landen waar ons textiel zeer welkom is. Overig textiel wordt verwerkt in autobekleding, dekens, vloerbedekking, poetsdoeken of er worden zelfs nieuwe garens van gemaakt. Daarnaast wordt met de inzameling, sortering en verkoop van textiel werk geboden aan mensen die anders lastig aan een baan komen. 

 

Tips

Tips

  • Gooi uw textiel in een gesloten zak in de textielcontainer
  • Bundel uw schoenen per paar
  • Ook kapot en versleten textiel mag in de textielcontainer
Waar vind ik een textielcontainer?

Waar vind ik een textielcontainer?

In de afvalkalender in de HVC afval-app of op de website vindt u een overzicht van alle textielcontainers in uw gemeente. Vul uw postcode en huisnummer in om uw eigen kalender te bekijken. Klik daarna op 'Textiel' om in het plattegrondje de locaties van de textielcontainers te zien. 

U kunt uw textiel ook naar het afvalbrengstation brengen. Hier staat een aparte container voor textiel.