Compost

Haal gratis compost tijdens compostdag

Om je te bedanken voor het scheiden van jouw gft & etensresten bieden wij op de landelijke compostdag, zaterdag 23 maart 2024, gratis compost aan. Kom gratis compost halen op onze locatie in Middenmeer of Purmerend.

Vrijdag 9 februari 2024

Jouw gft & etensresten zetten de tuin in bloei

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen je tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! De beste periode voor het strooien van compost is maart of april, voorafgaand aan het groei seizoen. Bij zware kleigrond is het verstandig om (ook) in de herfst compost de strooien. Wist je dat jouw etensresten, aardappelschillen en pindadoppen de basisvormen voor deze grondstof? Wij maken namelijk compost van jouw ingeleverde gft en etensresten.

Gratis compost

Tijdens de compostdag op zaterdag 23 maart kan je tussen 08:00 en 15:00 uur gratis compost ophalen bij de compostering van HVC in Middenmeer (Koggenrandweg 1) of Purmerend (Netwerk 60-62). Laat een aanhanger vol scheppen door de kraan of kom zelf compost scheppen. Vergeet niet om zélf een bak of zak mee te nemen.

Er is genoeg

Het is niet nodig om je vooraf aan te melden voor de compostdag. Er is voldoende compost dus kom langs wanneer het jou uitkomt. Let op: in de ochtend is het vaak erg druk en zijn de wachttijden langer, later op de dag is er ook nog voldoende compost.

20 kilo compost uit één gft-bak

Wist je dat iedere volle gft-bak van 140 liter gelijk staat aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen.

Meer informatie

De compostactie van HVC vindt plaats op zaterdag 23 maart bij de locaties in Middenmeer (Koggerandweg 1) en Purmerend (Netwerk 60-62). Inwoners mogen gratis compost komen halen. LET OP: Het is verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Doe je dit niet dan riskeer je een forse boete.

Compostdag in jouw gemeente?

Wist je dat veel gemeenten ook hun eigen compostactie organiseren op of rondom de landelijke compostdag? Wil je weten of je in jouw gemeente ook gratis compost kan scheppen kijk dan voor meer informatie op de website van jouw gemeente.

Compostdag 2022
Close
Compostdag 2022

Gerelateerd nieuws