strooier voor het winkelgebied

Gladheidbestrijding door HVC

Veilige wegen bij winters weer! We zijn de gladheid voor. Door preventief te strooien, zorgen wij ervoor dat gladheid zo min mogelijk kans krijgt bij winters weer.

Wilt u dat wij deze dienst ook voor uw gemeente uitvoeren? 

Hoe het werkt

Maatwerk en 24/7 beschikbaar 

Samen met u stellen we een uitvoeringsplan op en bepalen we de strooiroutes. In overleg bepaalt onze gladheidscoördinator de uitrukmomenten op basis van meteorologische informatie en data van de sensoren in het wegdek. We zijn 24/7 beschikbaar en starten binnen 30 minuten. Bij extreem weer zetten we extra ploegen in, zodat de bezetting gegarandeerd is. Na elke uitruk ontvangt u een rapportage. De totale uitvoering nemen wij u uit handen, denk daarbij aan het onderhoud en beheer van het materieel en inkoop van strooizout en pekelwater.

Om snel uit te kunnen rukken bij extreem weer, is het noodzakelijk dat er in uw gemeente een locatie beschikbaar is van waaruit de ploegen kunnen starten.

Milieuvriendelijk

We houden de wegen en fietspaden veilig en begaanbaar door routes sneeuwvrij te maken en zout te strooien in zoveel rondes als nodig is. Dat doen we uiteraard zo milieuvriendelijk mogelijk: omdat we met ‘nat’ zout werken – zout met toegevoegd pekelwater – verwaaien de korrels niet en reguleren we de hoeveelheid heel precies.

We gebruiken nooit meer zout dan noodzakelijk en houden milieutechnische innovaties nauwlettend in de gaten. Door nauw contact met de meteorologische dienst en door sensoren in de wegen, weten we precies wanneer we moeten strooien. Slaat het weer onverwacht om, dan zijn we snel de weg op.

Interesse?

Ben u medewerker van een gemeente en heeft u interesse in deze dienst? Neem contact op met uw gemeente-adviseur.

mail ons
mail

Beheer openbare ruimte

Combineren?

Wist u dat we ook andere diensten in de openbare ruimte verzorgen?