Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Het warmtenet

Rode paprika's die groen worden geteeld? Hoe zit dat precies? Hoe ervaar je als gezin duurzame warmte? Van gas los, wat betekent dat? Beide worden 'groen' verwarmd door het warmtenet van HVC. Het is niet te zien, toch levert de verwarming een bijdrage aan een beter milieu. Het warmtenet van HVC is ruim 30 kilometer lang en ligt in Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. Inmiddels zijn ruim 6000 woningen en bedrijven aangesloten op het warmtenet. Zo dragen we bij aan de verduurzaming van onze directe leefomgeving. In 2017 is het warmtenet in Alkmaar dan ook uitgeroepen tot het duurzaamste warmtenet van Nederland. En dat is best iets om trots op te zijn. Bekijk snel wat dit inhoudt.

Regio Alkmaar groen verwarmd

Waar ligt het warmtenet, wat is de route en hoe werkt het? Lees hier verder. 

Rode paprika's worden groen geteeld. Hoe zit dat precies? Lees hier verder.

 

Hoe ervaart het gezin De Boer duurzame warmte? Een aansluiting op het warmtenet, wat betekent dat? Lees dat hier.

 

100% groen

HVC werkt hard aan het verduurzamen van de warmtevoorziening in de regio Alkmaar. Duizenden woningen in de regio Alkmaar worden de komende jaren voorzien van duurzame warmte. We gaan ‘van gas los’. Onlangs is het warmtenet aangesloten op de bio-energiecentrale van HVC. De geleverde warmte is daarmee volledig groen.

Locatie

Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk

CO2-reductie

Tot maar liefst 100% minder CO2-uitstoot vergeleken met warmte uit gas

Aantal huishoudens

ruim 6000 huishoudens en bedrijven zijn aangesloten op het warmtenet

Lengte route warmtenet

30 kilometer aangelegd

'Van gas los'

De toepassing van warmte levert een grote bijdrage aan de transitie naar een Nederland, waarin we het gebruik van aardgas steeds meer afbouwen. De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat is een enorme opgave. Onderdeel van die opgave is een aardgasvrij Nederland; ruim 7 miljoen huishoudens moeten van het aardgas af. Aardgas draagt als fossiele brandstof bij aan de klimaatverandering. Voor een klimaatneutraal Nederland moeten we daarom over op nieuwe manieren van verwarmen, douchen en koken. Gemeenten krijgen een belangrijke rol om deze transitie naar een gebouwde omgeving zonder aardgas te begeleiden. Samen met de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk maakt HVC de transitie tastbaar. Kijk voor meer informatie op hierverwarmt.nl. Kijk voor informatie over de aanleg van het warmtenet in regio alkmaar op: 

 

De grasmat van het AFAS Stadion is altijd perfect groen. Benieuwd hoe dit kan? Lees hier verder. 

 

Zwemwater met een groen tintje, hoe zit dat? Lees hier verder. 

Laatste update

v.l.n.r. Diederik Samsom (strategisch adviseur HVC), Wethouder Rep (gemeente Langedijk), Wethouder Stam-de Nijs (gemeente Heerhugowaard), bestuurder Sponselee (bestuurder Woonwaard), Arjan ten Elshof (directeur duurzame energie HVC), gedeputeerde Van der Hoek (Provincie Noord-Holland), Dion van Steensel (algemeen directeur HVC), bestuurder van Ruiten (Woningstichting Langedijk), bestuurder Köster (Van Alckmaer voor Wonen), directeur Tromp (Kennemer Wonen) en Wethouder Nagengast (gemeente Alkmaar)

Regio Alkmaar heeft duurzaamste warmtenet van Nederland

donderdag 25 januari 2018

Oproep om tot een regionaal plan te komen om de energietransitie te versnellenHet warmtenet Regio Alkmaar dat ligt in de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Langedijk en Heerhugowaard, is sinds begin januari aangesloten op de bio-energiecentrale van HVC. Hierdoor is de geleverde warmte voor alle...