Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Elke dag hebben we afval van groente, fruit en andere etenswaren. Denk bijvoorbeeld aan klokhuizen, koffieprut, visgraten, maar ook etensresten die overblijven na een maaltijd. Net als tuinafval mag dit in de groene bak. Want alleen dan kan er weer biogas en compost van worden gemaakt.

Met al deze kleine beetjes groente- en fruitafval en overige etensresten die we elke dag produceren, komen we op zo’n 160 kilo per gezin per jaar uit. De helft daarvan wordt goed gescheiden, de andere helft belandt nog in het restafval. Zonde om zoveel kilo afval niet te scheiden, er kan namelijk compost en biogas van gemaakt worden. Biogas kan worden gebruikt om op te rijden en zelfs mee te koken, of uw huis te verwarmen. Maar er zijn meer voordelen: door compost te gebruiken kan er bespaard worden op kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Bovendien brengt compost voedingsmiddelen terug in de grond. En dat is weer goed voor de voedselproductie. De eerste stap hiervoor zet je gewoon thuis, met het scheiden van gft-afval.

Gft wordt compost