foto van medewerker die tussen de 2 vergistingsinstallaties doorloopt

Composteerinstallatie Middenmeer

Al het gft en etensresten dat wij inzamelen verwerken we tot compost. In Middenmeer vergisten wij eerst het gft en etensresten tot groen gas. Daarna gaat het naar de composteerinstallatie om er compost van te maken.

Van gft en etensresten naar groen gas en compost

Gft en etensresten toveren we in de groene energiefabriek om in groen gas en compost. In onze composteerinstallatie doen de bacteriën het werk. Zij zetten groente-, fruit- , tuinafval en etensresten om in biogas, 24 uur per dag. Ook draaien 8 roerwerken het gft-afval gedurende 3 weken in een afgesloten bak rond, met als resultaat biogas. Het biogas is de basis voor groen gas en wordt ingevoerd in het openbare gasnet. Van het overgebleven materiaal maken we compost.  

Wat een volle gft-bak oplevert

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. 

Compost

Compost verbetert de structuur van de bodem, regelt de doorlaatbaarheid en geeft voeding aan planten.

Verwerken gft en etensresten

Het hele jaar door ontvangen we gft & etensresten op onze locatie in Middenmeer, waar we er schone compost van maken en groen gas om de huizen mee te verwarmen. We doen er alles aan om geen overlast te veroorzaken voor onze omgeving. Woon je in de omgeving van onze locatie in Middenmeer en ervaar je geuroverlast? Laat het ons dan weten via klachtmiddenmeer@hvcgroep.nl. Geef aan wanneer je overlast hebt ervaren en wat dit was, dan kunnen wij onderzoeken waar de geur vandaan komt en nemen we contact met je op.

Gerelateerde projecten