Een foto vanuit de lucht welke de aanleg van ene warmtenet laat zien, de straat ligt open en met kranen worden de warmteleidingen in de grond geplaatst

Project warmtenet Sliedrecht

Sliedrecht-Oost gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken. Net als voor veel andere gemeenten is dat een behoorlijke uitdaging. 

Duurzame bron

Het ontwikkelen van een warmtenet vergt tijd en kan enkele jaren duren. Zo moet de route van de leidingen worden bepaald, moeten deze aangelegd worden in de grond en moet er een duurzame warmtebron aanwezig zijn. 

In Sliedrecht zijn alle pijlen gericht op aardwarmte als duurzame bron. Daar is door de gemeente Sliedrecht en HVC onderzoek naar gedaan en dat ziet er veel belovend uit. Alleen kan het nog wel een aantal jaar duren voordat deze beoogde bron in gebruik kan worden genomen. Tot die tijd maken we daarom gebruik van een tijdelijke warmtecentrale die zorgt voor de verwarming van de woningen. Deze blijft dienst doen totdat de duurzame warmtebron beschikbaar is.

Contact warmtenet Hendrik-Ido-Ambacht

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Hendrik-Ido-Ambacht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Mail ons je vraag
HVC helm

Gerelateerde projecten

Warmtenet Westland

In het Westland worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd.

Project warmtenet Sliedrecht
Las werkzaamheden bij de aanleg van het warmtenet

Warmtenet regio Alkmaar

In de regio Alkmaar zijn al veel woningen en gebouwen aardgasvrij. Ze maken gebruik van ons warmtenet.

Project warmtenet Dordrecht
Kraan tilt een leiding van het warmtenet op zijn plek