Las werkzaamheden bij de aanleg van het warmtenet

Warmtenet Westland

In ’s-Gravenzande wordt langs de Rijnvaartweg en Poelkade in verschillende deelprojecten gewerkt aan het nieuwbouwproject ‘Rijnvaart’. De ca. 250 woningen en appartementen worden aangesloten op een warmtenet van HVC. Daardoor is de gehele wijk straks in één keer klaar voor een aardgasvrije toekomst.

Van tijdelijke warmtecentrale naar een duurzame bron

Binnen drie tot vijf jaar is het de bedoeling dat de woningen worden aangesloten op een lokale aardwarmtebron en wordt duurzame warmte via het warmtenet geleverd. Maar net als de aanleg van een warmtenet, verloopt ook de ontwikkeling van een aardwarmtebron gefaseerd. Omdat dit nog een aantal jaar duurt, sluiten we de woningen en appartementen tijdelijk aan op een gasgestookte warmtecentrale. 

Alles over warmte

In Nederland gaan we stap voor stap van het vertrouwde aardgas in woningen af en gebruik maken van duurzame warmtebronnen. Warmte van HVC is een slim en duurzaam alternatief. Wat is warmtelevering nu precies? 

Hoofdstuk Duurzaam verwarmen.jpg

Wat ga ik betalen voor warmte?

Jaarlijks bepaalt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximumprijzen van warmte. Zo kunnen aanbieders van warmte hun prijzen niet opeens onredelijk laten stijgen. HVC geeft ook nog eens korting op deze tarieven. Daarmee zijn wij één van de goedkoopste warmteleveranciers in Nederland. De maximumtarieven zijn, net als andere zaken met betrekking tot warmtelevering, vastgelegd in de warmtewet.  

HVC-warmtecalculator-1920x480.jpg

Wat is aardwarmte?

Aardwarmte of geothermie is thermische energie, warmte, uit de aarde. Hoe dit werkt en hoe je aardwarmte kan benutten leggen wij je graag uit.

_MG_0006-Edit-AvtHul20190815_v2.jpg

Vragen over de aanleg van ons warmtenet

Heb je nog een vraag of opmerking? Wij helpen je uiteraard graag verder. 

Contact met HVC
cta-helm2x.png

Gerelateerde projecten

Warmtenet Dordrecht

De afgelopen jaren zijn er in Dordrecht al veel woningen en gebouwen aardgasvrij gemaakt en aangesloten op ons warmtenet.

Warmtenet Dordrecht
8-Warmtenet-Dordrecht-1500x1000.jpg