Textielsorteerder met een luier in zijn handen. Dit vinden zij ook tussen het textiel. Voor hem op tafel ligt allemaal textiel. Achter hem staan balen van gesorteerd textiel.

Huisvuil maakt ingezameld textiel onbruikbaar

En dan is de dag daar...Na jaren neem je afscheid van je favoriete jurk of overhemd. Je hebt er feest in gevierd en tranen mee gedroogd. Maar het is klaar. Je jurk is verwassen en het overhemd is versleten op de ellebogen. Tijd om het in de textielbak te gooien zodat er nog iets nieuws van gemaakt kan worden.

Woensdag 11 maart 2020

Gètver! De kattenbak

De textielcontainer wordt geleegd en de vracht met alle zakken wordt afgeleverd bij het sorteercentrum. De zakken worden opengescheurd om gesorteerd te worden. Maar dan...Gatver! Er zit gewoon een zak met huisvuil tussen het textiel. De koffieprut druipt over jouw kleding en inhoud van de kattenbak vermengt zich met de textiel. Ontzettend smerig voor de mensen die het textiel sorteren natuurlijk. En ook zonde; deze vracht moet worden afgekeurd en verbrand. textiel dat zo is vervuild kan helaas niet meer worden gerecycled. Een roemloos einde voor jouw favoriete jurk helaas.

Alleen schoon en droog textiel

Daarom: gooi alleen schoon en droog textiel in de container. Ander afval zorgt voor vervuiling waardoor textiel niet meer opnieuw gedragen kan worden, of tot isolatiemateriaal of garens verwerkt kan worden. En, zorg dat jouw textiel in ieder geval goed verpakt in een zak zit. Als iemand dan vieze spullen in de textielcontainer gooit, komt het in ieder geval niet op jouw kleding.

Gerelateerde tips en weetjes

Geen resultaten gevonden.