3 bordjes die aangeven op het afvalbrengstation waar je wat weg kan gooien. Je ziet de bordjes voor hout, metalen en bouwresten

Jouw grof afval is de basis voor nieuwe producten

Spullen worden thuis vaak eerst opgespaard, bijvoorbeeld in de schuur, op zolder of in een aanhanger. Is die vol, dan kan je alles in één keer wegbrengen naar het afvalbrengstation bij jou in de buurt.

Donderdag 4 november 2021

Drukte op het afvalbrengstation

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar onze afvalbrengstations. Dat is goed nieuws, want hierdoor kunnen we nog meer grof afval laten recyclen. De toename van het aantal bezoekers leidt ook tot meer drukte op het afvalbrengstation. HVC is daarom al geruime tijd bezig om met nieuwe, innovatieve maatregelen om de drukte te beheersen en te spreiden op het afvalbrengstation. Zo zijn bijvoorbeeld de openingstijden van bijna alle afvalbrengstations aangepast en op de website en via de HVC-app kan je nu een druktegrafiek per afvalbrengstation bekijken waarin de drukte per dag en per uur is weergegeven. Zo kan je in één oogopslag zien welke dagen en tijden het rustigst en drukst zijn.  

Jouw bijdrage aan het milieu

Sorteer thuis alvast zoveel mogelijk het grof afval. De spullen kunnen dan in de container die daarvoor bestemd is. Dus die kapotte rieten tuinstoel kan in de container voor tuinhout. Kapot servies gaat bij puin. Een oude fiets hoort bij metalen. En een kapotte wasmand en plastic speelgoed kunnen bij de harde kunststoffen. Van harde kunststoffen kunnen bijvoorbeeld weer kunststof kozijnen worden gemaakt. Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk van al die gebrachte materialen gerecycled worden en zo lever jij een bijdrage aan het milieu.

Kringlooppunt op het afvalbrengstation

Tussen het grof afval zitten vaak spullen die nog goed zijn. Het is jammer deze weg te gooien, terwijl een ander ze misschien goed kan gebruiken. Op een aantal afvalbrengstations is daarom een container of ruimte beschikbaar waar je deze spullen kunt afgeven. Medewerkers van de plaatselijke kringloopwinkel halen ze op voor de verkoop.

Leen gratis een aanhanger

Grof afval wegbrengen is nog makkelijker met onze gratis aanhangerservice. Deelnemende gemeenten zijn: Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Wormerland, Zaanstad, Lelystad, Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Zwijndrecht en Noordoostpolder. In Dordrecht kan je zelfs ook een gratis elektrische bakfiets lenen. In deze gemeenten kun je voor 2 of 3 uur een gratis aanhanger lenen om je spullen weg te brengen. Lees op onze website de spelregels voor het huren van een aanhanger per gemeente.

Grof afval laten ophalen

Ben je niet in de gelegenheid om je grof afval zelf weg te brengen? Maak dan een afspraak zodat wij het op kunnen halen. In sommige gemeenten wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht.

aanhanger

Gerelateerde tips en weetjes

Wat er bij textiel hoort

Gemiddeld hebben we 173 kledingstukken in onze kast. Hiervan dragen we zo’n 50 stuks niet.

11 apr
vrouw houdt een theedoek vast. Voor haar ligt allemaal textiel. Achter haar staan balen met gesorteerd textiel.