moeder en zoon maken deeg in de keuken

Warm huis dankzij het warmtenet

Marjolein de Boer (35 jaar) woont met haar gezin in Broek op Langedijk in een woning die is aangesloten op het warmtenet.

 

Aansluiting warmtenet

"Toen ik hier zo’n tien jaar geleden kwam wonen is mij niet opgevallen dat deze woning anders is dan andere. Ik merk niet veel van de aansluiting op het warmtenet. Ja, je kookt op inductie in plaats van een gasfornuis. Dat was in het begin even wennen, maar dat krijg je snel onder de knie. En inductie heeft daarnaast een groot voordeel: wanneer je niet kookt, kun je de kookplaat als extra werkblad gebruiken".

Duurzaam verwarmt

“Zo op het eerste oog zie je niet dat deze woning veel duurzamer is”, aldus Marjolein. "De woning wordt eenvoudig warm en het gebruik is gelijk. In plaats van een cv-ketel hebben wij een warmte unit. We hebben altijd snel warm water en dat bevalt ons prima. Ik vind het mooi dat je op deze manier je huis duurzaam verwarmt en geen gebruik maakt van aardgas. Een brandstof die toch een keer op gaat raken".

 

Voorbereid op de toekomst

"Bijkomend voordeel is dat wij zijn voorbereid op de toekomst. Nederland moet van het aardgas af, wij zijn dat al. Het voelt ook wel veilig om geen gas in huis te hebben".

Geen kosten aan onderhoud cv-ketel

"Qua kosten weet ik niet of het goedkoper of duurder is dan verwarming via aardgas. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal omdat deze woning is opgeleverd met warmte via warmtenet van HVC. Wij hebben in ieder geval geen kosten aan vervangen of onderhouden van een cv-ketel!"

Oproep aan gemeentes: ga voor duurzaam verwarmen

"Wat mij betreft worden alle nieuwe woningen en woonwijken aangesloten op deze duurzame manier van verwarmen".

Gerelateerde tips en weetjes

foto van voetbal wedstijd met AZ in Afas stadion, welke is verwarmt door het warmtenet van HVC
02 okt

Warme grasmat dankzij het warmtenet

Volgens Ron Homan, manager technisch beheer en onderhoud van AZ, gaat het om een samenspel van de volgende factoren: verwarming belichting, Grassma

Link
Zonnepanelen op een dak van een huis
04 nov

Slim stappenplan om voordelig aardgasvrij te worden: begin met subsidie

Het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen is een belangrijke stap voor een duurzame toekomst.

Link
Spelende kinderen in huis draaien aan de muur thermostaat. Vader kijkt vanuit de achtergrond toe.
10 sep

7 tips om flink te besparen op je energierekening

Hoe kan je op je gasrekening besparen?

Link