moeder en zoon maken deeg in de keuken

Warm huis dankzij het warmtenet

Marjolein de Boer (35 jaar) woont met haar gezin in Broek op Langedijk in een woning die is aangesloten op het warmtenet.

 

Maandag 30 september 2019

Aansluiting warmtenet

"Toen ik hier zo’n tien jaar geleden kwam wonen is mij niet opgevallen dat deze woning anders is dan andere. Ik merk niet veel van de aansluiting op het warmtenet. Ja, je kookt op inductie in plaats van een gasfornuis. Dat was in het begin even wennen, maar dat krijg je snel onder de knie. En inductie heeft daarnaast een groot voordeel: wanneer je niet kookt, kun je de kookplaat als extra werkblad gebruiken".

Duurzaam verwarmt

“Zo op het eerste oog zie je niet dat deze woning veel duurzamer is”, aldus Marjolein. "De woning wordt eenvoudig warm en het gebruik is gelijk. In plaats van een cv-ketel hebben wij een warmte unit. We hebben altijd snel warm water en dat bevalt ons prima. Ik vind het mooi dat je op deze manier je huis duurzaam verwarmt en geen gebruik maakt van aardgas. Een brandstof die toch een keer op gaat raken".

 

Voorbereid op de toekomst

"Bijkomend voordeel is dat wij zijn voorbereid op de toekomst. Nederland moet van het aardgas af, wij zijn dat al. Het voelt ook wel veilig om geen gas in huis te hebben".

Geen kosten aan onderhoud cv-ketel

"Qua kosten weet ik niet of het goedkoper of duurder is dan verwarming via aardgas. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal omdat deze woning is opgeleverd met warmte via warmtenet van HVC. Wij hebben in ieder geval geen kosten aan vervangen of onderhouden van een cv-ketel!"

Oproep aan gemeentes: ga voor duurzaam verwarmen

"Wat mij betreft worden alle nieuwe woningen en woonwijken aangesloten op deze duurzame manier van verwarmen".

Gerelateerde tips en weetjes

Alles over de warmte-unit

De warmte-unit regelt warme radiatoren en vloerverwarming en zorgt voor warm water uit de kraan.

30 mrt
beheerder van HVC bij warmte unit