Moeder en kind scheiden samen etensresten in een apart bakje in de keuken.

Webshop

Wist je dat we een leuke en handige webshop hebben? Je vindt er producten om afval goed te scheiden, om afval te voorkomen en om energie te besparen. Neem eens een kijkje.

Maandag 12 april 2021

Energie besparen

Onze activiteiten richten zich het duurzaam opwekken en leveren van energie aan gemeenten en inwoners. Het tegengaan van klimaatverandering en CO2-reductie zijn de belangrijkste doelstellingen in ons werk.

Jij kan aan de zogenaamde energietransitie ook een steentje bijdragen. Door bewust met energie om te gaan en om minder energie te gebruiken. Wat je niet gebruikt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Wellicht dat de producten uit de webshop, bijvoorbeeld een ledlamp, douchecoach of tijdschakelklok je hierbij helpen.

Bewust omgaan met elektriciteit, warmte en water is goed voor de energietransitie én voor je portemonnee.

Afval voorkomen

Afval voorkomen is het beste voor het milieu. Dat begint met minder weg (hoeven) gooien door producten die helpen met het besparen van afval of producten die helpen bij het bewaren van eten en voedselverspilling tegengaan. Ook handig voor je portemonnee.

foodhuggers

Afval scheiden

Afval kunnen we heel goed hergebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Je helpt daarbij door thuis zoveel mogelijk soorten afval te scheiden. Steeds meer afval, zoals plastic en papier, krijgt zo een 2e, 3e of zelfs 4e leven.  In de webshop zie je producten die helpen om thuis beter je afval te scheiden. Denk aan een GFT-bakje voor het aanrecht of afvalbakken met meerdere vakken.

afvalbakje voor op het aanrecht

Producten uit de webshop

Gft-bakje met geurfilter - mini 5L

Dit kleine gft-bakje past in elk kastje van de keuken. Handig om etensresten te kunnen scheiden. In de deksel zit een geurfilter om nare geurtjes te voorkomen

€ 5.25

(incl. btw)

Geo Trio II energiedisplay

Het Geo energiedisplay sluit je eenvoudig aan op je slimme energiemeter. Hij meet het actuele verbruik aan stroom en gas en toont dit op een eenvoudig display. Zo krijg je inzicht en helpt Geo besparen.

€ 125.01

(incl. btw)

Besparen onder de douche

Korter douchen doe je voor het milieu. Het warm maken van je douchewater kost namelijk veel energie. Warm water belast het milieu ruim 50 keer zoveel als koud water lees je op de site van Milieu Centraal.

douchecoach

Gerelateerde tips en weetjes

Besparen kan je leren

Als je echt wilt besparen op energie dan is het belangrijk om ook gewoontes aan te passen.

08 mrt
stekker

Isoleren en ventileren

Ventileren is nodig voor schone gezonde lucht in huis. Maar dit kost toch ook energie? Er zijn genoeg mogelijkheden om energieverlies te beperken.

07 okt
raam openen