Gft afbeelding met bak en visgraat en banaan

wekelijkse inzameling gft en etensresten in Dordrecht

Woon je in Dordrecht en heb je een bak aan huis voor gft en etensresten? In de zomermaanden juni, juli en augustus halen we in Dordrecht deze bak iedere week op.
 

Dinsdag 22 juni 2021

afval scheiden nog makkelijker

Zo maken we het scheiden van afval in de warme maanden nog makkelijker. Vanaf september gaat de inzameling terug naar 1 keer per twee weken. 

Wat hoort in welke bak/zak?

Soms vraag je je misschien af waar het afval thuishoort. Een handig hulpmiddel is de HVC app. Deze app heeft een afvalwijzer. Scan of fotografeer het product en de app laat zien waar het afval bij hoort. Door goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen bewaard en kunnen ze recy gerecycled.   

Check site en app voor inzameldagen

Via de site en app vind je de actuele kalender met de inzameldagen van het afval. Deze kalender geeft altijd het juiste overzicht. Je kunt de kalender bekijken via de gratis HVC app en via www.hvcgroep.nl/afvalkalender. Met je postcode en huisnummer krijg je een persoonlijk overzicht. Via de app is het mogelijk push-meldingen in te stellen; je krijgt dan een melding wanneer je je afval kunt aanbieden voor inzameling. 

Gerelateerde tips en weetjes

Zo ruim je vuurwerkafval veilig op

Na oud en nieuw ligt er vaak vuurwerkafval op straat. Vuurwerkafval is schadelijk voor planten en dieren en gevaarlijk voor kinderen.

22 dec
""