Gft afbeelding met bak en visgraat en banaan

wekelijkse inzameling gft en etensresten in Dordrecht

Woon je in Dordrecht en heb je een bak aan huis voor gft en etensresten? In de zomermaanden juni, juli en augustus halen we in Dordrecht deze bak iedere week op.
 

Dinsdag 22 juni 2021

afval scheiden nog makkelijker

Zo maken we het scheiden van afval in de warme maanden nog makkelijker. Vanaf september gaat de inzameling terug naar 1 keer per twee weken. 

Wat hoort in welke bak/zak?

Soms vraag je je misschien af waar het afval thuishoort. Een handig hulpmiddel is de HVC app. Deze app heeft een afvalwijzer. Scan of fotografeer het product en de app laat zien waar het afval bij hoort. Door goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen bewaard en kunnen ze recy gerecycled.   

Check site en app voor inzameldagen

Via de site en app vind je de actuele kalender met de inzameldagen van het afval. Deze kalender geeft altijd het juiste overzicht. Je kunt de kalender bekijken via de gratis HVC app en via www.hvcgroep.nl/afvalkalender. Met je postcode en huisnummer krijg je een persoonlijk overzicht. Via de app is het mogelijk push-meldingen in te stellen; je krijgt dan een melding wanneer je je afval kunt aanbieden voor inzameling. 

Gerelateerde tips en weetjes

Jouw oude bak wordt een nieuwe bak

Het zijn er meer dan je zou denken. Maar HVC heeft in totaal 1,3 miljoen bakken uitstaan bij inwoners van gemeenten waar we het afval inzamelen.

10 mrt
Op de voorgrond staan drie grijze bakken. Een chauffeur van HVC pakt met twee handen de tweede bak vast. Op de achtergrond links zie je een zijlader van HVC. Rechts op de achtergrond zie je een blauwe auto en huizen.

Grof afval laten ophalen

Ben je niet in de gelegenheid om je grof afval weg te brengen naar onze afvalbrengstations? Maak dan een afspraak, zodat wij het bij je ophalen.

18 sep
wethouder Arno Janssen en Gertjan de Waard, directeur HVC, gooien een tuinstoel en een kruk in de bak voor harde kunststoffen op het ABS kinderen staan erbij te kijken