Foto van de Blaauwweg in Dordrecht

Werkzaamheden Blaauwweg

Vanaf maandag 16 november tot en met vrijdag 15 januari werkt aannemer Nijkamp in de omgeving van de Blaauwweg aan fase 1 en 2 van de uitbreiding van het warmtenet Dordrecht.

Belangrijk om te weten over de werkzaamheden in fase 1 en 2

Waarom leggen wij de leidingen aan?

Het warmtenet Dordrecht wordt uitgebreid naar de Atmosfeerstraat, Stratosfeerstraat, Heelalstraat en Blaauwweg 40-106. Hierdoor wordt het voor woningcorporatie Trivire mogelijk om haar huurders in de toekomst een aanbod te doen om de woningen te verduurzamen en aan te sluiten op het warmtenet Dordrecht. 

Werkwijze 

Werkzaamheden in de nabijheid van woningen veroorzaakt helaas altijd overlast en ongemak ten aanzien van geluid en bereikbaarheid. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen voeren we de werkzaamheden in fases uit. Omwonenden worden door ons via brieven op de hoogte gebracht van de planning en uitvoering van de werkzaamheden en welke tijdelijke gevolgen dit heeft. 

Werkgebied en opslagdepots

Op de plattegrond hieronder staat het werkgebied en de verschillende fases aangegeven. De werkzaamheden starten in de Atmosfeerstraat en we werken in de richting van de Regenboogstraat. Op de plattegrond staan ook drie ‘opslagdepots’ aangegeven. Er is voor drie losse depots gekozen omdat de benodigde materialen dan dicht bij het werkgebied zijn en we hiermee het aantal verkeersbewegingen door de buurt beperken.

Bereikbaarheid fase 1 en 2

De bewoners van de flats Atmosfeerstraat, Blaauwweg (78-106) en de Stratosfeerstraat krijgen als eerste te maken met onze werkzaamheden (fase 1 en 2). Zoals op de plattegrond te zien is, ligt de overgang van deze twee fases (groen naar paars) midden in de rijbaan. Om de bereikbaarheid te garanderen, voeren we daarom eerst fase 1 uit (groen). Het verkeer kan dan via de weghelft van fase 2 (paars) rijden. Daarna starten we met fase 2 en kan het verkeer via de weghelft van fase 1 rijden. 

Extra ongemak voor huurders garageboxen

Voor een aantal huurders van een garagebox geven de werkzaamheden helaas tijdelijk wat extra overlast. Hieronder staat per fase aangegeven welke garageboxen het betreft en wat de overlast is.

Bereikbaarheid garageboxen fase 1

De werkzaamheden voor deze fase worden uitgevoerd van maandag 16 november tot en met vrijdag 4 december. Daarbij worden er ook warmteleidingen voor garagebox Atmosfeerstraat 928, 929, 930 en 931 aangelegd. Helaas wordt hierdoor de ruimte te krap om met een auto de garagebox in- en/of uit te rijden. Te voet of met de fiets blijft uw garagebox wel bereikbaar. Ongeveer vier dagen voor aanvang van de werkzaamheden voor de garageboxen hangt aannemer Nijkamp een kaartje aan de betreffende garagedeuren met daarop de uitvoeringsdata. Als u tijdens deze periode uw auto wilt blijven gebruiken, dan verzoeken wij u om deze vóór start van de werkzaamheden tijdelijk op de algemene parkeerplaats te parkeren.

Bereikbaarheid garageboxen fase 2

De werkzaamheden voor deze fase worden uitgevoerd van woensdag 2 december tot en met vrijdag 15 januari. Daarbij worden er ook warmteleidingen voor garagebox Blaauwweg 967 tot en met 976 aangelegd. Helaas wordt hierdoor de ruimte te krap om met een auto de garagebox in- en/of uit te rijden. Te voet of met de fiets blijft uw garagebox wel bereikbaar. 
Ongeveer vier dagen voor aanvang van de werkzaamheden voor uw garagebox hangt aannemer Nijkamp een kaartje aan de betreffende garagedeuren met daarop de uitvoeringsdata. Als u tijdens deze periode uw auto wilt blijven gebruiken, dan verzoeken wij u om deze vóór start van de werkzaamheden tijdelijk op de algemene parkeerplaats te parkeren.

Verder goed om te weten

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Dordrecht. 
  • Woningen blijven, soms met iets meer moeite, bereikbaar.
  • Tijdelijke verkeersmaatregelen staan met verkeersborden op locatie aangegeven. Volg deze én de aanwijzingen van onze collega’s voor uw en ieders veiligheid altijd op.
  • Indien nodig wordt er een verkeersregelaar ingezet om het verkeer begeleiden.
  • Er worden graafmachines gebruikt en tractoren/kiepauto’s voor het afvoeren van grond. Wilt u een voertuig met draaiende motor passeren? Maak dan altijd eerst oogcontact met de bestuurder zodat hij/zij u gezien heeft. Heeft u hulp nodig met oversteken? Vraag dan aan één van onze collega’s of het veilig kan.
  • Een plattegrond van het werkgebied is als bijlage toegevoegd.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Over het algemeen wordt het werk rond 16:00 uur neergelegd. 
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze.

Ongemak en overlast

Werkzaamheden in de omgeving van woningen geven helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Samen met aannemer Nijkamp nemen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen dan ook op uw begrip en medewerking en horen het ook graag als u ideeën hebt over hoe het beter kan.

Heeft u vragen over het ‘Verduurzamingsproject Blaauwweg’ van Trivire?

Neem dan contact op met Adem Yalcinkaya, projectleider bij Trivire via telefoonnummer (078) 633 16 00, bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 tot 16:30 uur.

Heef u vragen over de werkzaamheden van HVC? 

Neem dan contact met ons op door onderaan deze pagina op de rode knop te klikken. 

Plattegrond van de omgeving de Blaauwweg met daarop in fases het werkgebied en de route van de leiding in de Atmosfeerstraat, Stratosfeerstraat, Heelalstraat en Blaauwweg 40-106 weergegeven.

Plattegrond van de omgeving de Blaauwweg met daarop in fases het werkgebied en de route van de leiding in de Atmosfeerstraat, Stratosfeerstraat, Heelalstraat en Blaauwweg 40-106 weergegeven.
Close
Plattegrond van de omgeving de Blaauwweg met daarop in fases het werkgebied en de route van de leiding in de Atmosfeerstraat, Stratosfeerstraat, Heelalstraat en Blaauwweg 40-106 weergegeven.

Contact warmtenet Dordrecht

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Dordrecht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Mail ons je vraag
HVC helm