Een panorama foto van de aanleg van het warmtenet in Dordrecht. Op deze foto wordt de gevangenis aangesloten en zijn verschillende graafmachines te zien.

Warmtenet Dordrecht

De afgelopen jaren zijn er in Dordrecht al veel woningen en gebouwen aardgasvrij gemaakt en aangesloten op ons warmtenet. De komende jaren wil Dordrecht nog duurzamer worden. Daarom werken woningcorporaties Woonbron en Trivire, de gemeente Dordrecht en HVC intensief samen aan de uitbreiding van het Dordtse warmtenet om zo de ongebruikte energie uit de regio nuttig in te zetten.

Meer over het warmtenet?

Zo werkt warmte van HVC

Als je aangesloten bent op een warmtenet, dan heb je geen aardgasaansluiting meer in je woning. Het warme water uit het warmtenet zorgt dan voor de verwarming en voor het warm kraanwater. Ook het koken verandert: van het bekende gaspitje naar elektrisch koken op bijvoorbeeld inductie.

Werkzaamheden

Werkzaamheden Werf van Gips

Vanaf maandag 7 juni tot en met vrijdag 2 juli werkt aannemer Nijkamp in de Werf van Gips aan de uitbreiding van het warmtenet Dordrecht.

foto van de locatie op de Werf van Gips waar gewerkt wordt aan het warmtenet

Werkzaamheden Stierstraat

Vanaf maandag 18 januari tot en met vrijdag 12 februari werkt aannemer Nijkamp in de Stierstraat aan de uitbreiding van het warmtenet Dordrecht.

Foto van de Stierstraat in Dordrecht

Werkzaamheden Blaauwweg

Vanaf maandag 16 november tot en met vrijdag 15 januari werkt aannemer Nijkamp in de omgeving van de Blaauwweg aan fase 1 en 2 van de uitbreiding v

Foto van de Blaauwweg in Dordrecht

Nieuws

Warmte van HVC

Word jij binnenkort aangesloten op het warmtenet, meld je dan nu aan als klant. 

Meld je aan
Afbeelding van een witte radiator die warmte afgeeft