foto van het werkgebied in de M.H. Trompweg

Werkzaamheden M.H. Trompweg en Witte de Withstraat

Vanaf maandag 30 augustus tot en met 8 oktober werkt aannemer Nijkamp in de M.H. Trompweg en de Witte de Withstraat aan de uitbreiding van het warmtenet Dordrecht.

Wat kunt u verwachten van de werkzaamheden?

In opdracht van HVC werkt aannemer Nijkamp in de M.H. Trompweg en de Witte de Withstraat aan de uitbreiding van het warmtenet Dordrecht.

De nieuwe warmteleidingen leggen we aan in 'open ontgraving'. Daarbij graven we met een graafmachine een sleuf waarin de leidingen worden gelegd en vervolgens aan elkaar gelast. Wanneer dit gereed is vullen we de sleuf aan met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening.

verder goed om te weten

 • Er wordt gewerkt vanaf de Van Kinsbergenstraat in de richting van de Witte de Withstraat. 
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Dordrecht en hulpdiensten.
 • Woningen blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
 • Vanaf maandag 13 september wordt er ook gewerkt in de Witte de Withstraat en is de kruising met de M.H. Trompweg afgesloten voor het autoverkeer.
 • Tijdens de werkzaamheden zijn meer transportbewegingen merkbaar in de straat en de omgeving.
 • Tijdelijke verkeersmaatregelen staan met verkeersborden op locatie aangegeven. Volg deze én de aanwijzingen van onze collega’s voor ieders veiligheid altijd op.
 • Er zijn andere geluiden dan normaal. Er worden graafmachines gebruikt en tractoren/kiepauto’s voor het afvoeren van grond en pompen ingezet om het grondwater weg te pompen. 
 • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
 • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16:00 uur. 
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of werkwijze. Wij informeren de omwonenden wanneer hier sprake van is.
 • Voor omwonenden die ook warmteklant zijn bij HVC geldt dat de levering van warmte en warm kraanwater tijdelijk onderbroken kan worden tijdens de werkzaamheden. Indien dit op jouw adres het geval is, dan ontvang je enkele dagen voor de leveringsonderbreking meer informatie van ons.

ongemak en overlast

Werkzaamheden in de omgeving van woningen geven helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Samen met aannemer Nijkamp nemen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen dan ook op je begrip en medewerking en horen het ook graag als je ideeën hebt over hoe het beter kan.

Plattegrond van de M.H. Trompweg en de Witte de Withstraat in de wijk Wielwijk met daarop de werkgebieden en omleidingen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Plattegrond van de werkzaamheden MH Trompweg
Close
Plattegrond van de werkzaamheden MH Trompweg

Contact warmtenet Dordrecht

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Dordrecht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Mail ons je vraag
HVC helm