Foto van de locatie van de werkzaamheden op het Van der Steenhovenplein in Dordrecht

Werkzaamheden Van der Steenhovenplein

Vanaf maandag 27 februari tot en met vrijdag 24 maart werkt aannemer Nijkamp aan het warmtenet Dordrecht op de hoek Van der Steenhovenplein / Oosterweg.

Aansluiten Amstelwijck op warmtenet Dordrecht

De woningen in de nieuwbouwwijk Amstelwijck zijn gasloos gebouwd. Op dit moment worden deze woningen tijdelijk nog verwarmd via een gasgestookte centrale. Komend jaar sluiten we wijk officieel aan op het warmtenet Dordrecht. Hiervoor leggen we een warmteleiding aan tussen het bestaande warmtenet in de Witte de Withstraat in Wielwijk en het warmtestation Amstelwijck.

Voorbereidende werkzaamheden

Om Amstelwijck straks aan te kunnen sluiten op het warmtenet Dordrecht voeren we nu alvast wat voorbereidende werkzaamheden uit op het Van der Steenhovenplein. Deze werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd om zo de bereikbaarheid van de woningen in de Dordtse Hout en Amstelwijck te garanderen.

Korte verkeersomleiding

Tijdens de werkzaamheden geldt er een korte omleiding voor het verkeer. Op de plattegrond hieronder staan de fases en verkeersmaatregelen weergegeven. Werken we in Fase 1, dan wordt het verkeer omgeleid via Fase 2. Werken we in Fase 2, dan rijdt het verkeer via Fase 1. Tijdelijke verkeerslichten zorgen daarbij voor een veilige doorstroming.

Plattegrond met daarop de locatie van de werkzaamheden op het Van der Steenhovenplein in Dordrecht

Wat kun je van de werkzaamheden verwachten

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Dordrecht en de nood- en hulpdiensten.
  • Woningen, bedrijven, winkels en scholen blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • Vijf dagen voor de start van de werkzaamheden worden met verkeersborden op de locatie de tijdelijke verkeersmaatregelen aangegeven. Voor ieders veiligheid vragen we je de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in de straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond.
  • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
  • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
  • De genoemde data zijn onder voorbehoud. Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Tijdelijk ongemak en overlast

Wij realiseren ons dat werkzaamheden in de omgeving van woningen helaas altijd (geluids)overlast en ongemak veroorzaken. Samen met aannemer Nijkamp nemen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Heb je ideeën over hoe het beter kan? Wij horen deze graag.

Contact warmtenet Dordrecht

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Dordrecht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Mail ons je vraag
HVC helm