Veelgestelde vragen

Kies een categorie of zoek op een trefwoord. Zo vind je snel en gemakkelijk een antwoord op je vraag.

Filter

Selecteer voor antwoord

Dat begint bij het op de markt zetten van goede recyclebare verpakkingen. Producenten moeten bij het ontwerpen van verpakkingen hier rekening mee houden. Tegelijkertijd werken de recyclingsbedrijven aan oplossingen. 

Selecteer voor antwoord

Luiers mogen bij het restafval.

Selecteer voor antwoord

In de restafvalbak.

Een chipszak is een voorbeeld van een niet recyclebare verpakking. een chipszak is gemaakt van een twee materialen: plastic en heel dun aluminium. De aluminium laag is ‘opgedampt’. Hierdoor zijn de materialen met elkaar versmolten. Het is niet mogelijk om dit nog uit elkaar te trekken. Daarom hoort de chipszak thuis in het restafval. Voor chipszakken is geen recycling mogelijk met de huidige verpakkingen. 

Selecteer voor antwoord

Het is zeker nuttig om afval te scheiden! Nog steeds komen veel herbruikbare materialen terecht in het restafval. En dat is zonde. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waar weer nieuwe producten van worden gemaakt. Zo wordt er van jouw lege pak vla een dakpan gemaakt, van jouw etensresten groen gas en compost en van je lege toiletrol de krant van morgen. Jij kan daaraan bijdragen door thuis gft en etensresten, papier en karton, glas en plastic, blik en drinkpakken apart te houden.