jongen sleept kerstboom achter zich aan. Links achter twee getekende kerstbomen. Daarboven vliegt een eend met in de bek een kersttakje

Kerstbomen en vuurwerk

Kerst voorbij, het nieuwe jaar weer begonnen, maar wat doen we nu met de kerstboom? Een kunstboom kan naar zolder. Een echte boom kan natuurlijk met kluit en al de tuin in. Geen kluit of geen plek hiervoor? In 7 gemeenten rijdt HVC een kerstbomenronde. We geven je ook tips hoe je veilig vuurwerk kunt opruimen.

Woensdag 18 december 2019

kerstboominzameling

We rijden in 7 gemeenten een kerstbomenronde:

  1. kerstbomeninzameling Beverwijk
  2. kerstbomeninzameling Den Helder
  3. kerstbomeninzameling Dordrecht
  4. kerstbomeninzameling Heemskerk
  5. kerstbomeninzameling Velsen
  6. kerstbomeninzameling Zaanstad 
  7. kerstbomeninzameling Zeewolde


Staat jouw gemeente niet vermeld, dan heeft jouw gemeente de kerstbomeninzameling niet aan ons uitbesteed.

vuurwerk veilig opruimen

Nadat we het jaar weer letterlijk knallend hebben afgesloten, is het direct tijd voor de eerste goede daad van het jaar: het opruimen van vuurwerkafval. Vuurwerk is mooi, vuurwerkresten niet. Op 1 januari veeg je je stoep schoon en ruim je het afgestoken vuurwerk op. Wat is een veilige manier om vuurwerk op te ruimen?

Vuurwerkresten op straat laten liggen is gevaarlijk voor kinderen en belandt als zwerfafval in de natuur. Het is belangrijk het vuurwerkafval zo snel mogelijk op te ruimen. Als je er in de nacht van oud en nieuw niet aan toekomt, is het verstandig dit op Nieuwjaarsdag meteen te doen. Laat kinderen nooit alleen vuurwerk opruimen. Vuurwerk kan soms lang door smeulen. Let daar goed op als je het vuurwerk eerst bij elkaar gaat vegen. Neem een emmer water mee om al het vuurwerk nat te maken voordat je het in de vuilniszak doet. Probeer nooit beschadigd vuurwerk of vuurwerk dat niet is afgegaan opnieuw af te steken. Het natte vuurwerkafval in de zak kun je in je restafvalbak doen of in de ondergrondse restafvalcontainer gooien. 

Inwoners uit de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec kunnen hun vuurwerkafval ook op het afvalbrengstation inleveren. Hier staan gedurende de feestdagen speciale containers voor vuurwerkafval.

De gemeenten Dordrecht en Zeewolde hebben een speciale actie rondom het inleveren van vuurwerkafval. 

 

Gerelateerd nieuws

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?

03 okt
4 kinderen kijken vanaf een balustrade op het afvalbrengstation naar containers