Luchtfoto van de Gildenwijk in Gorinchem door fotograaf Erno Wientjes

Warmtenet Gorinchem

Gorinchem gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken. Net als voor veel andere gemeenten is dat een behoorlijke uitdaging. 

Warmtenet Gildenwijk

Met het warmtenet in de Gildenwijk investeren we in een aardgasvrije toekomst voor de stad. In de Gildenwijk worden eerst huurwoningen van Poort6 aangesloten, maar daarna is ook het kantoor van Poort6 en het stadhuis aan de beurt om aangesloten te worden. Het warmtenet wordt rond 2025 aangesloten op de duurzame bron Energie uit Afvalwater. Alles over dit project is te vinden op de projectwebsite via de link hieronder. 

Duurzame warmte

De bron voor het warmtenet in de Gildenwijk wordt energie uit Afvalwater en Energie uit oppervlakte water. TEO staat voor Thermische Energie (warmte) uit Oppervlaktewater. TEA staat voor Thermische Energie uit Afvalwater. Het rioolwaterzuiveringsbedrijf in Schelluinen vangt rioolwater uit de Gildenwijk op en zuivert dit. Uit dit gezuiverde rioolwater wordt warmte onttrokken. Daarnaast winnen we warmte uit het oppervlaktewater uit het Kanaal van Steenenhoek. Zo kan het dus zijn dat jouw douchewater terugkomt als warmte in je woning.

Gerelateerde projecten

Warmtenet Sliedrecht

Sliedrecht-Oost gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken.

Warmtenet Dordrecht
Een foto vanuit de lucht welke de aanleg van ene warmtenet laat zien, de straat ligt open en met kranen worden de warmteleidingen in de grond geplaatst

Warmtenet Klapwijk

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaan we samen met de betrokken partijen het plan uitwerken hoe de wijk Klapwijk aangesloten kan worden op een nie

Warmtenet Dordrecht
""

Warmtenet Kersenboogerd

In gemeente Hoorn wordt in de wijk Kersenboogerd gestart met de ontwikkeling van een warmtenet.

Warmtenet Dordrecht
hoorn